Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, u razagovoru za Radio RAI poručio je da svakodnevno radi na tome da postane bolji trener.

Đorđević koji je od prošle godine na kormilu Virtusa iz Bolonje, kaže da se takođe nadavno čuo sa trenerom fudbaleera Bolonje, Sinišom Mihajlovićem.

„Prijatelji smo više od 30 godina. Učimo jedan od drugoga, svako ima svoje okruženje u kojem raste i često se poredimo. Zbog sebe i snage svoje porodice, ove godine je uradio nešto važno. Želeo bih da nastavi ovako, njegova hrabrost i snaga bili su nam poznati, ali sada to zna ceo svet. Želim da nastavi ovako, gledajući i sa profesionalnog stanovišta, on radi neverovatne stvari sa Bolonjom“, rekao je Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ:

Trener Bolonje je istakao da nikad nije zadovoljan sobom i da uvek radi na tome da se usavršava.

„Trudim se da napredujem iz dana u dana, to je važan deo mog karaktera. Ako trener kaže da je zadovoljan sobom, on indirektno šalje poruku opuštenosti što ne donosi dobar rezultat. Uvek moramo da napredujemo, do poslednjeg trenutka naše utakmice“, dodao je Đorđević.

On je ispričao interesantnu anegdotu sa početka igračke karijere.

„Nikad ne smeš biti zadovoljan. Juče sam u video pozivu sa drugim trenerima pričao baš na ovu temu. Kada sam imao 18 godina, imao sam utakmicu na kojoj sam postigao 20 poena. Vratio sam se kući pun sebe i umesto da dobijem pohvale od oca, on me je smesta spustio na zemlju. Nabrojao mi je sve stvari koje nisam dobro uradio. Iz tog razloga sam zahtevan prema sebi, to je svostveno ljudima koji znaju šta znači pobediti. Nikad ne smete biti zadovoljni. Na bilo kojoj da ste funkciji i poziciji u timu i klubu“, kaže srpski trener.

Osvrnuo se i na odluku da Serija A u košarci ima 18 timova.

„Ne želim da stvaram bilo kakvu nepoželjnu priču oko odluka koja su donela odgovarajuća tela. Prihvatam odluku i pokušaću da se sa svojim timom prilagodim tome. Paran broj timova je pravi broj za takmičenje. Videćemo kakve će biti posledice te odluke nešto kasnije. Nije još jasno da li će svih 18 biti registrovano, mislim da postoji rok do 15. juna, tad ćemo videti da li će svi biti spremni da učestvuju. To je predlog i kao takvog ka treba i shvatiti“, kaže Đorđević.

Pojavili su se i predlozi da se mečevi igraju na otvorenom, bivši košarkaš Partizana ne veruje da je to moguće.

„To nije moguće iz mnogo razloga, pre svega zbog vrućine i rizika od povreda. Kada igrate napolju rizik od povrede je mnogo veći. Ja sam protiv takve odluke. Ako je u pitanju meč 3×3 to je u redu, ali to je sasvim drugačiji sport nego naš. Igra se na posebnoj podlozi, dizajniranoj za taj sport i po posebnim pravilima. Kada imate 5×5 to je sasvim drugačije“.

Osvrnuo se na kraju i na situaciju u evropskoj košarci.

„Svi timovi iz Francuske su poručili da odustaju od Košarkaške lige šampiona. To je snažno stanovište Košarkaške federacije Francuske. Nacija sa toliko medalja, istorijski značajnih imena i šampiona, koja je donela kući bronzu sa poslednjeg prvenstva sveta. Izbor koji stavlja na prvo mesto kvalitet umesto da svi budu pogubljeni u previše kontinentalnih takmičenja“, zaključio je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar