Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uspeh Fenera.

Košarkaši Fenerbahčea su savladali Anadolu Efes i tako stigli do šampionske titule u Turskoj, pošto su trijumfom 92:80 u četvrtoj utakmici slavili u seriji 3-1, i tako na najlepši mogući način, po svemu sudeći, okončali boravak Aleksandra Đorđevića na klupi ovog tima.

PROČITAJTE JOŠ...

Đorđevićevi puleni su na potencijalnom oproštaju nekadašnjek selektora Srbije od klupe, s obzirom na sve izvesniji dolazak Dimitrisa Itudisa, krenuli silovito i poveli 7:2, što je bila tek naznaka onoga što će se dešavati do kraja prve četvrtine.

Efes je prišao na 7:6, ali je od tog momenta usledio silovit nalet Fenera. Prvo su napravili seriju od 8-1 i poveli 15:7, a zatim se na nju nadovezali novom pri rezultatu 15:10, ovog puta 9-0, i stigli do 24:10.

U drugoj deonici razlika je otišla i na 28:12, ali je Efes boljom igrom u završnici poluvremena da priđe na 41:35, da bi sredinom trećeg perioda razlika skroz istopljena – 51:50. No, od tog momenta Fener je preuzeo sve konce igre u svoje ruke – novom serijom od deset vezanih poena poveli su 61:50, i više nisu dopuštali opuštanje.

Tokom završnih deset minuta Fener je išao i na 87:68, a na kraju su slavili sa 12 poena viška.

Marko Gudurić je ubacio 16 poena za pobednički tim, dok je kod Efesa Vasilije Micić ubacio 10 poena. Najefikasniji na utakmici bio je košarkaš Fenerbahčea, Jan Veseli, sa 18 poena, Nando de Kolo je dodao 17, dok je kod Efesa Tibor Plajs uz Krisa Singldona bio najbolji sa 17 poena.

BONUS VIDEO Ivica Zubac o Jokiću, idealnoj balkanskoj NBA petorci i igranju za Hrvatsku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar