Danilović je nekad igrao za Majami, Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Neočekivana izjava prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije

Nikola Jokić glavna je tema svih sportskih medija širom sveta, nakon što je sa Denver Nagetsima po prvi put u istoriji osvojio NBA titulu.

Srpski centar je bio dominantan kroz ceo plej-of, pa je dobio i nagradu za najkorisnijeg igrača finalne serije. Sada u kolekciji pored šampionskog prstena i nagrade za MVP-ja finala ima i dva MVP trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Već sada se ozbiljno diskutuje o tome da li je Jokić najbolje evropski košarkašk ikada.

Na tu temu hrvatski „Index“ je napravio anketu među košarkaškim legendama sa balkanskih prostora.

Primera radi, Aleksandar Petrović i Dino Rađa složili su se u oceni da je Jokić najbolji iz Evrope svih vremena, dok je Predrag Danilović imao drugačije mišljenje.

„Ne mislim da je Jokić najbolji evropski košarkaš u istoriji. Oštro sam protiv bilo kakvog poređenja prošlih i sadašnjih epoha“, rekao je Danilović.

Objasnio je i zbog čega ima takvo mišljenje.

„Svako vreme nosi neke svoje heroje. Nekada je najbolji bio Kića, pa je onda to bio Dražen, pa Kukoč, pa Divac, pa ja… Košarka se nekada igrala drugačije, postojala su druga pravila i nemoguće i neozbiljno je praviti takva poređenja“.

Nikolu je svrstao u grupu jednog od najboljih.

„Stvarno me ne zanimaju ta vašarska nagađanja, ali nema dileme da je Nikola jedan od najboljih“, zaključio je Danilović.

BONUS VIDEO Jokićevih 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare