Košarka, Partizan Crvena Zvezda, derbi
Foto: Starsport/Marko Đoković

Šampion regionalnog takmičenja bi obezbedio mesto, ali i jedan klub koji ne bude prvi na kraju.

Ruski klubovi su izbačeni iz evropskih takmičenja, a sve su veće šanse da će sankcije biti nastavljene i naredne sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je otvorilo novu mogućnost klubovima sa Balkana, pa bi ABA liga ponovo mogla da ima dva predstavnika u Evroligi.

Ovu informaciju je preneo dobro upućeni turski novinar Ismail Šenol koji je u ime televizijske kuće BeIN Sports bio gost radnog doručka vlasnika prava na prenose ovog takmičenja.

On je podelio nekoliko informacija na društvenim mrežama, odnosno ideje Đorđa Bertomeua, prvog čoveka Evrolige, a jasna poruka je da „postoje kandidati iz Španije, Turske i ABA lige“ za specijalnu pozivnicu u sezoni 2022/2023.

Nije Bertomeu licitirao imenima, ali se pretpostavlja da će to biti Valensija i klub koji ne osvoji ABA ligu.

Iz Turske bi to mogla da bude Bursa, ali je minimalni budžet za učešće u novoj sezoni sedam miliona evra, pa nije realno da finalista Evrokupa uspe da dođe do te cifre. Naime, pala je vrednost turske lire, pa je sedam miliona evra sada čak 120 miliona turskih lira.

ABA liga ima jednu specijalnu pozivnicu garantovanu za šampiona jer nijedan klub nema višegodišnji ugovor. CSKA je poslao pismo ostalim suvlasnicima Evrolige sa željom da opet igra evropsko takmičenje, a o tome će se odlučivati na sledećem sastanku.

Minimalni budžet za učešće u Evrokupu biće 2,5 miliona evra, a organizator sledećeg završnog turnira mogla bi da bude Turska.

Fajnal for po nekim informacijama može da bude organizovan na „Santjago Bernabeu“. Prosečni budžet klubova u Evroligi je tačno 24 miliona evra. Udeo takmičenja u nagradama je samo 13 odsto i cilj je da se to poveća u budućnosti.

BONUS VIDEO Oporavili se od šoka: Navijači Olimpijakosa pevaju u transu, a igraju Real i Barsa

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar