Foto; Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Juta (9-4) i Denver Nagetsi (6-7) priredili su još jedan sjajan duel koji je podsetio na prošlogodišnje mečeve iz plej-ofa NBA lige, ali uprkos sjajnoj partiji našeg Nikole Jokića Džezeri su slavili sa 109:105.

Juta je daleko bolje rasporedila poene, te je imala čak šestoricu dvocifrenih košarkaša (naspram dvojice u Nagetsima), a to raspoloženje se videlo i u šutu za tri poena jer su pogodili 15 od 37 pokušaja.

PROČITAJTE JOŠ

Rezervista Džordan Klarkson je bio najefikasniji u Juti sa 23 poena, a pratili su ga Donovan Mičel sa 18, te Bojan Bogdanović sa 17 poena u prvom duelu dva tima nakon plej-of serije u kojoj je Denver posle sedam susreta izašao kao pobednik.

„Ovaj tip igre – intezivan.. Bila je to dobra košarka. Mali detalji odlučuju pobednika u našim duelima“, rekao je nakon susreta srpski centar.

Jokić je postigao 35 poena (14/23 iz igre, 3/6 za tri poena), upisao još 14 skokova i podelio devet asistencija za 39 minuta na terenu.

Bio je aktivan i u defanzivi protiv velikog rivala Rudija Gobera, pa je upisao dve ukradene lopte i jednu blokadu, uz jedinu mrlju koja stoji u statistici izgubljenih lopti (6).

Ipak, sva magija Jokića bila je nedovoljna jer je imao slabu podršku saigrača osim Džamala Mareja koji je meč završio sa 30 poena (11/27 iz igre, 4/11 za tri), ali je čak 24 postigao u prvom poluvremenu. Podsetimo, upravo je Marej bio tas koji je u doigravanju prevagnuo na stranu Denvera kada je prosečno beležio 31,6 poena.

Na kraju treće deonice je Juta imala nešto veću prednost nakon što je Majk Konli ukrao loptu Jokića i dodao do Klarksona koji je pogodio trojku. Ipak, Denver se vratio, te je Marej čak pogodio i trojku za 107:105 na sedam sekundi do kraja, ali je onda Rudi Gober zakucao i time zaključio meč.

„Neće uvek sve biti med i mleko pa da sprovedete plan 110 odsto. Izašli smo tamo i ostvarili smo ono što smo želeli – naći način da pobedimo u velikim mečevima po svaku cenu“, objasnio je Mičel.

Nakon meča je sve zanimalo kako se Jokić osetio u borbi sa Goberom. On to nije gledao kao ništa lično:

„Igrali smo protiv Jute Džeza“, kratko je objasnio Jokić.

Denver sledeći susret igra u tri časa posle ponoći protiv Oklahoma Siti Tandera.

NBA rezultati, ponedeljak

Oklahoma – Filadelfija odloženo

Sakramento – Nju Orleans 123:128

LA Klipers – Indijana 129:96

Denver – Juta 105:109

18.00 Njujork – Orlando

Vašington – Klivlend odloženo

20.30 Atlanta – Minesota

21.00 Majami – Detroit

21.00 Portland – San Antonio

23.00 Memfis – Finiks

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar