FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE SHUTTERSTOCK OUT
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE SHUTTERSTOCK OUT

Denver Nagetse već potresaju promene u sastavu za narednu sezonu.

Ekipu Nikole Jokića su napustila dva košarkaša, a timu se pridružio iskusni Džef Grin. Krilni igrač je u redove Denvera stigao iz Bruklin Netsa, a ugovor vredan 17 miliona dolara je potpisao na dve godine. Klub su za sada napustili iskusni veteran Pol Milsap, koji nije dobio produžetak saradnje, kao i Džavel Mekgi, kome će nova destinacija biti Finiks.

PROŠITAJTE JOŠ

Grin je neko ko odgovara ekipi Nagetsa, pošto može da pokrije više pozicija u ekipi, a to je upravo ono što već godinama odlikuje mnoge igrače Denvera. Amerikanac ima bogatu NBA karijeru, tokom koje je nastupao za Hjuston, Vašington, Klivlend, Boston, Jutu, Orlando, Kliperse, Memfis, a na početku karijere i za Sijetl Supersonikse.

Najbolje sezona u NBA mu je bila u Bostonu, za koji je nastupao 2013. godine. Tada je prosečno imao 20,3 poena, 5,3 skoka i 2,3 asistencije po utakmici. Za Grina nije bilo mesta u Bruklinu, gde pored najvećih zvezda, Irvinga, Durenta i Hardena, nema prostora da pokaže kvalitet. Međutim u plej-ofu prošle godine imao je jedan veoma zapažen meč, kada je pri rezultatu 2-2 u seriji sa Milvokijem, u petoj utakmici postigao 27 poena.

Nagetsi su produžili saradnju i sa iskusnim Ostinom Riversom na još godinu dana, a pored njega u klubu će ostati i Vili Barton, koji će za dve sezone u klubu dobiti 32 miliona dolara, dok će Džamajkl Grin za ddve sezone dobiti 17 miliona dolara.

Nikola Jokić i Devin Buker
Foto: Tanjug /AP Photo/David Zalubowski)

Problem za tim Nikole Jokića na početku sezone može biti odsustvo Džamala Mareja, kome će biti potrebno još vremena kako bi mogao da zaigra. Njegov povratak se očekuje pred kraj šampionata, ali to su za sada samo nagađanja. Podsetimo, Marej je pokidao ligamente kolena i nije bio sa ekipom ni u zavrčnici prošle sezone.

Ne zaboravimo da je Denver na draftu izabrao Našona Hajlanda, kao beka šutera, koji se ne libi da potegne i iz velike udaljenosti. Možda je to ono što upravo nedostaje Denveru, a očekuje se da u narednim danima bude još trejdova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare