Foto: PA-EFE/ANTONIO BAT

Dinamo Zagreb i Crvena zvezda igraju duele protiv Legije, odnosno Šerifa iz Tiraspola, i ukoliko pobede igraće međusobni okršaj za Ligu šampiona.

To bi potencijalno mogao biti pravi spektakl, jer Dinamo i Zvezda nisu igrali meč 30 godina. Oba tima su domaćini na prvim utakmicama protiv Legije i Šerifa i već se tu očekuje da ostvare prednost u odnosu na rivale.

PROČITAJTE JOŠ

Dinamo je već pred meč protiv Poljaka obavestio svoje navijače kako najlakše da obezbede karte za eventualni duel protiv Crvene zvezde, koji bi se igrao na Maksimiru 24. ili 25. avgusta.

Usled epidemioloških mera, u prodaju neće biti pušten ceo kontigent karata, a interesovanje za duel srpskog i hrvatskog šampiona je ogromno. Prednost pri dobijanju, odnosno kupovini karata neće imati oni sa sezonskim ulaznicama, već oni koji dolaze i na meč protiv Legije.

„Pozivamo navijače da sačuvaju svoju ulaznicu s utakmice Dinamo – Legija i tako ostvare pravo preče kupovine ulaznice u idućoj fazi UEFA takmičenja“, saopštio je zagrebački klub.

Navijačima se ovo očekivano nije dopalo jer vlasnici sezonskih ulaznica nemaju nikakve privilegije. Mnogi od njih su govorili da su kupovali sezonske karte čak i u trenutku kada nisu mogli da gledaju voljeni klub zbog pandemije koronavirusa i da su ovo doživeli kao nepoštovanje.

Jedan od njih je napisao.

„Na stadionu na kojem verovatno još uvek stoji stolica sa mojim imenom kao vlasnika godišnje ulaznice, verovatno neću moći da kupim kartu.“

Drugi je pak uzvratio.

„Po vašem kriterijumu neko tko je redovan na utakmicama, pa čak i HNL-a, dugogodišnji kupac godišnje ulaznice a ima nesreću da je sutra na poslu ili moru i nije u mogućnosti biti na utakmici biće u podređenom položaju prema onima kojima je jedini cilj biti na potencijalnoj utakmici protiv Zvezde jer je to događaj na kojem se mora biti zbog raznih razloga, a najmanje fudbalskih i ljubavi prema plavoj boji“, napisao je navijač.
Dinamo i Legija igraju prvi duel u sredu na „Maksimiru“, a uloga favorita svakako pripada Hrvatima.

[ULAZNICE] Klub je donio odluku da će svi navijači koji imaju ulaznicu s utakmice Dinamo – Legia imati pravo prvokupa…

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Tuesday, August 3, 2021

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar