Foto: Tanjug / AP Photo/Mary Altaffer

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Njujork Niksa u Medison Skver Gardenu u subotu uveče sa 116:110.

Nikola Jokić je u napetom i neizvesnom meču morao da radi bukvalno sve da bi njegov tim pobedio. A zakazao je u skoku u odbrani i izgubljenim loptama i meč je završio sa 24 poena, deset skokova i osam asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je neuobičajeno slab u oba spomenuta segmenta igre, pa je Mičel Robinson saigračima obezbedio „brdo“ drugih šansi i šuteva iz kojih su Nagetsi kažnjavani.

Zato na kraju nisu ni zaslužili da pobede i ostali su u crnoj seriji od pet poraza iz poslednjih šest utakmica. Nagetsi i dalje ostaju na prvom mestu zapada, ali će za 24 sata imati šanse da se poprave na gostovanju Bruklinu.

Meč sa Niksima su obeležile serije i preokreti, oba tima su se vraćala iz dvocifrenih razlika i oba tima su oscilirala u šutu iz igre i rešenjima u napadu, pa je bilo zanimljivo do kraja.

Na kraju slična dva poluvremena, sa po dve četvrtine u kojima bi dominirali jedni pa drugi. Jokić je pred kraj promašio dva šuta za tri poena kada je koš Denveru bio potreban kao „hleb nasušni“, Nagetsi nisu poentirali u poslednja dva i po minuta, što su Džejlen Branson i Mičel Robinson iskoristili da zatvore utakmicu svojim poenima.

Najefikasniji je u timu Denvera bio Džamal Marej sa 25 poena, Aron Gordon je dodao 14, a Majkl Porter Džunior 11, dok je Kentavijus Koldvel Poup promašio više otvorenih šuteva za tri i završio je sa samo četiri poena.

Na drugoj strani je blistao Branson sa 24 poena, Ar Džej Beret je ubacio 21 poen, a Džulijus Rendl 20, dok je trio Mičel Robinson, Džoš Hart i Ajzea Hartenštajn imao 26 skokova.

Niksi su od starta očito hteli po svaku cenu da zaustave Jokića, ali se videlo da ni on nije sav svoj od starta i trebalo mu je vremena da „postigne radnu temperaturu“.

Foto: Tanjug / AP Photo/Mary Altaffer

Kada se to desilo, tokom druge četvrtine, stvari su počele da izgledaju mnogo bolje po Denver.

Osim toga, u prvoj je Džejlen Branson posle pauze pokazao koliko zna da bude opasan jer je pogađao skoro sve što je bacio ka košu Denvera.

On i Kventin Grajms su otvorili meč trojkama, a Denver slabom odbranom, što je bio recept za propast i poraz tima iz Kolorada.

Branson je pogađao i iz driblinga, preko ruku, ništa u prvoj četvrtini nije moglo da ga zaustavi, pa je Njujork posle jedva tri minuta igre otišao na 13:4.

Foto: Tanjug / AP Photo/Mary Altaffer

Nije se dugo čekalo i na trojku Džulijusa Rendla za +10 u korist tima Toma Tibodoa, koji je posle pet minuta imao 18:8.

Nikola Jokić je u tom periodu dvaput „odžeparen“, Ajzea Hartenštajn se trudio da mu zagorča život, ali je bilo potrebno nešto da bude varnica u Nikolinoj igri.

Ta varnica je do kraja prve deonice izostala, ali je Denver uprkos ne tako dobroj igri kaskao 36:29 posle 12 minuta.

Do poluvremena je ta prednost bila i 13 poena i istopljena je potpuno. Niksi su počeli da promašuju otvorene šuteve, pa im nije pomagalo ni što su gomilali ofanzivne skokove.

Foto: Tanjug / AP Photo/Mary Altaffer

Tačno tu se videla neka ležernost Jokića koji kao da nije hteo da rizikuje faulove ili povredu u kontaktu da bi zaštitio svoj obruč.

Na drugoj strani je počeo da nadoknađuje to asistencijama za Arona Gordona i Džamala Mareja, koji su iz reketa ili trojkama počeli da cepaju mrežicu Niksa od trenutka kada je domaći tim imao 45:32.

Brus Braun i Džef Grin su svojim pogocima „povukli nogu“, nadovezao se Jokić efektnom dvojkom, a Braun je nastavio gde je stao i već do sredine druge četvrtine je prepolovio minus svog tima na 49:43.

Njujork je bio u krizi, Jokić je počeo da trči bolje i u kontri je ubacio koš uz faul, a onda je proigrao Gordona koji je dvaput lagano rešavao akcije za 56:57 u korist Niksa.

Foto: Tanjug / AP Photo/Mary Altaffer

Majkl Porter je trojkom doneo prednost Denveru 59:57 posle čega je tim Nagetsa ostao ispred rivala do poluvremena – 67:62.

Drugo poluvreme srpski centar je počeo dvojkom preko ruke, pa onda i trojkom, a kad je posle četiri minuta asistirao Gordonu za zakucavanje, Denver je već otišao na 79:67.

Mič Robinson mu je u skoku pravio probleme, ali kako se Jokić u napadu izvlačio van, reket Niksa je bio otvoreniji i ranjiviji.

Međutim, Robinson je sedmim ofanzivnim skokom poentirao, onda je poklopio rampom Gordona u prodoru, a Kventin Grajms je trojkom primakao Nikse na 86:80.

Foto: Tanjug / AP Photo/Mary Altaffer

Serija Niksa nije se tu zaustavila. Došli su do 15:2, Robinson je nastavio da kupi lopte „ispred nosa“ Jokiću, a Kvikli i Hart su trojkama doneli potpuni preokret 90:88 za Njujork na dva minuta pre kraja treće četvrtine.

Marej je tada dao trojku, Kristijan Braun je jednu otvorenu promašio, pa je posle tri četvrtine bilo 91:91.

Prvi minuti četvrte četvrtine pripali su Hartu koji je krao lopte i poentirao, pa je Njujork serijom od sedam poena otišao na 98:91.

Trojke su onda dali Kristijan Braun i Džef Grin, ali bez Jokića na terenu u tim trenucima, Nagetsi nisu imali mnogo rešenja u napadu.

Kada se on vratio na parket sve je počelo da izgleda drugačije. Zavrteo je Hartenštajna oko svoje ose, poentirao, a Porter je u kontri posle finte dao trojku za 105:104 u korist Denvera, pet minuta pre kraja.

Dva i po minuta kasnije rezultat je i dalje bio egal i to poslednji put za Denver, nakon što je Jokić poravnao skor na 110:110 posle asistencije Mareja. Od tog trenutka Nagetsi nisu mogli da postignu koš, Niksi su preko Rendla, Bransona i Robinsona poentirali znatno lakše i naneli poraz timu iz Kolorada.

Denver sada ima 47 pobeda i 24 poraza, pa je i dalje na prvom mestu zapadne konferencije, dok je Njujork sa skorom 42-30 na petom mestu istoka.


Njujork Niks – Denver Nagets 116:110 (36:29, 26:39, 29:24, 25:19)

Dvorana: Medison Skver Garden, Njujork; Sudije: Majkl Smit, Dejvid Gatri, Marat Kogut.

Njujork Niks: Grajms, Branson, Robinson, Rendl, Beret, Kvikli, MekBrajd, Hart, Topin, Hartenštajn; Trener: Tom Tibodo.

Denver Nagets: Jokić, Koldvel-Poup, Marej, Porter, Gordon, K. Braun, B. Braun, Brajant, Čančar, Smit; Trener: Majkl Meloun.


Njujork Niks - Denver Nagets 116:110 (36:29, 26:39, 29:24, 25:19)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar