Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Nikola Jokić ove sezone blista, Denver je u najmanju ruku loš, ali postoji nada koja najviše zavisi od poteza koje će Nagetsi povući u naredne tri nedelje.

PROČITAJTE JOŠ...

Poslednji dan za trejd je 25. mart, do kada bi ekipa iz Kolorada trebalo da reši sve nedoumice i napravi konkretne korake kako bi makar pokušali da preokrenuli situaciju.

Imena koja su trenutno u opticaju su Kris Midlton iz Milvokija, Paskal Sijakam iz Toronta, Pi Džej Taker iz Hjustona, Zek Lavin iz Čikaga i košarkaš Nju Orleansa Džej Džej Redik.

Kris Midlton se nalazi na izlaznim vratima Milvokija, sjajno krilo želi ozbiljniju ulogu od one koju ima u Baksima, u kojima igra od 2013. godine, a u Nagetsima bi bio uz Jokića najverovatnije prva „violina“ tima umesto igrača „iz senke“.

Za sada je sve na nivou interesovanja, ali bi pregovori mogli da budu konkretizovani u narednim danima. Ono što je sigurno jeste da bi Denver morao da se odrekne najmanje dva pika i bar jedne zvezde, ali bi Midlton bio verovatno najbolje moguće rešenje i doneo sve ono što je Nagetsima potrebno i u odbrani i u napadu.

Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Drugo ime jeste Kamerunac koji nasutpa za Toronto Reptorse. Sijakam je bio jedan od najvažnijih igrača uz Kajla Lourija i Kavaja Lenarda u sezoni kada je titula šampiona NBA lige stigla u Kanadu. Ni za Sijakama cena ne bi bila mala, spominje se da bi Denver morao da pošalje Garija Harisa i Majkla Portera juniora uz prvog pika na draftu sledeće godine.

Treća opcija jeste „četvorka“ Hjustona. Taker je „tražena roba“ koja bi mogla da bude dostupna po prihvatljivoj ceni zbog godina (u maju puni 36). Jasno je da bi doneo kvalitet, pitanje je samo da li ima još uvek dovoljno „goriva u rezervoaru“.

Četvrto ime, možda i najmanje verovatno, jeste Zek Lavin. Verovatno bi isti paket kao za Sijakama bio dovoljan, uz eventualno još jednog pika. Pitanje je da li bi Bulsi želeli da ga se odreknu, ali bi Lavin Jokiću doneo prekopotrebne poene, dok bi košarkaš Čikaga profitirao od saradnje sa jednim od najkreativnijih centara koji su igrali u NBA ligi.

I peti košarkaš jeste bek Nju Orleansa, Džej Džej Redik. Iako ima 36 godina, Redik bi bio ozbiljno pojačanje za bekovsku liniju Denvera, a gotovo sigurno bi ga Nagetsi dobili po pristupačnoj ceni, zbog čega je u prethodnih nekoliko dana povezivan sa velikim brojem timova, od Lejkersa, preko Toronta do samih Nagetsa.

Vreme za Denver polako ističe, pa bi bilo realno očekivati da Nagetsi već u narednih nekoliko dana naprave prvi korak. Naravno, pod uslovom da postoji ideja da Nagetsi u nastavku sezone zadrže bar promil šanse da se uključe u borbu za titulu.

Trenutno su šesti na Zapadu, vezali su četiri pobede, ali je za ozbiljniji napad na iskorak u odnosu na prošlosezonsko finale Zapada ipak neophodna pojačanja. I to ozbiljna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram