Foto: Tanjug / AP Photo/David Zalubowski

Kampaco je bio dobro prihvaćen, ali Denveru nije odgovorao

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco i zvanično neće biti član Denver Nagetsa u predstojećoj sezoni i sve je bliži povratku u Evropu.

Kampaco je u Denver stigao pre dve godine iz Real Madrida, ali se očekivalo da njegov uticaj na igru i učinak budu veći.

Tokom prve sezone je imao solidnu minutažu od 21,9 minuta i beležio je u proseku 6,1 poena, 2,1 skokova i 3,6 asisitencija. U drugoj sezoni je imao tri minuta manje u proseku uz slabije procente – 5,1 poena, 1,8 skokova i 3,4 asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici Nagetsa su odlučili da im Kampaco više nije potreban, a tu odluku je obrazložio Kelvin But, generalni menadžer kluba.

„Faku je ovom timu dao dušu i srce. Svi ga vole u svlačionici. Problem je što mi želimo da napravimo viši i snažniji tim i u ovom trenutku mislimo da nam više ne treba igrač kao što je Kampaco“, izjavio je But.

Jasno je da Denver za sledeću sezonu želi da napravi fizički kompetentniji tim, te da poboljša odbranu, koja je dosta „škripala“ u prethodne dve godine.

Što se Kampaca tiče, on je istakao da želi da ostane u NBA, ali ponuda još uvek nije stigla. Ukoliko tako i ostane, Kampaco bi mogao da se vrati u Real Madrid.

BONUS VIDEO Eron Gordon o Jokiću, Srbiji i Evrobasketu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar