Foto: Nova.rs

Trenuci za pamćenje.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 ponovo je postala prvak sveta nakon što je u Beču posle velike drame savladala selekciju SAD-a rezulatom 21:19.

Posle velike drame i neizvesne završnice u nekoliko mečeva, Srbija je osvojila šesto zlato na osam svetskih šampionata koliko je odigrano do sada.

PROČITAJTE JOŠ

Zlatno doba srpskog basketa obeležio je jedan čovek.

Iako se tim menja, jedno lice uvek ostaje isto. Dejan Majstorović je utkao svoje ime u još jedan uspeh srpskog basketa, a ističe da je ovo bio jedan od najtežih turnira.

„Jedanaesta medalja. Bilo je jako lepo. Odigrali smo fenomenalan turnir, četvrto zlato zaredom. Tamo smo se ponašali kao pravi tim i na terenu i van njega. Ovo je bilo možda i najjače svetsko od 2012. Ponosan sam, odradili smo pravu stvar. Da se vidimo ovde opet u septembru posle Evropskog prvenstva“, rekao je Majstorović

Finalni meč je obeležio i trenutka kada je Srbija uz neverovatnu sreću izbegla poraz. Bivša NBA zvezda Džimer Fredet šutnuo je za dva poena, a lopta je na čudesan način izašla iz koša, pa je Srbija u sledećoj akciji došla do pobede. Taj trenutka je bio i najteži za naše košarkaše.

„Moram da kažem da je zadovoljstvo bilo igrati pred onakvom publikom. Ovo prvenstvo će ostati zapamćeno jer smo igrali finale protiv Amerike i gubili smo 19:15. Publika je bila neverovatna, nismo očekivali da će biti tako. Prvo protiv Madagaskara bilo je 2.000 naših ljudi na tribana. Najteži trenutak?“Ona lopta što nije ušla. Nama je izgledalo kao da je trajalo nekoliko sekundi, a to je u stvari delić sekunde“, ispriačo je po povratku u Srbiju Stefan Stojačić.

Foto: Nova.rs

Pre šest godina je po prvi put osvojio medalju sa Srbijom, a sada je Marko Ždero veteran sa pregršt medalja.

„Sedeo sam ovde prvi put posle 2017. Tad sam imao tremu, sad je drugačije. Posle prošle godine i zlata doći kao favorit, takmičenje je bilo znatno jače nego prošle godine. Ovo je bila borba za Olimpijske igre, basket su počeli svi da igraju. Amerika je došla sa Fredetom koji je igrao NBA, ali ovi momci su bez poraza na takmičenju. Mnogo grešaka u finalu u odbrani, ali momci ovakvog karaktera su uspeli da se izbore sa tim. Mislim da ako nastavimo u ovom ritmu da ćemo skupiti te poene, da ne igramo kvalifikacioni turnir za Pariz. Nadam se da nam to neće biti potrebno.“

Fredetom je bio oduševljen i Majstorović koji je ispričao i kako se saigrači šale na njegov račun.

„Sjajan napadač, pravili smo previše gluposti u odbrani, otvorio je basket sa dvojkom, vrhunski šuter. Imam problem sa saigračima, šale se da sam najmotivisaniji na pripremama. Kad sam oblačio dres za fotošuting, govorio sam cimeru ne postoji ništa lepše, bio sam srećan kao dete.“

Stojačić je za kraj istakao kako nije lako igrai kada svi žele da te pobede.

„Sve ekipe ulaze protiv nas izuzetno motivisano, Srbija je uzela 80 odsto zlatnih medalja. Očekivali smo to, uz sve navijače, njima je to bio motiv i inat, ali smo mi verovali i na 19:15. Dejan je u nekim trenucima nas dozvao da igramo mirno, što se nije videlo po njegovoj igri i šutevima koje je uzeo“.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar