Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Dejmijan Lilard je u utorak na sredu pokazao zašto ga mnogi NBA stručnjaci posmatraju kao jednog od najboljih bekova lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je ušao u seriju protiv Denver Nagetsa, doveo je svoj tim do dva produžetka, usput je napabirčio 55 poena i ubacio je 12 trojki.

Oborio je rekord Kleja Tompsona po broju trojki za meč u plej-ofu (bio je 11), postao je i prvi sa 50+ poena, deset i više asistencija i deset trojki u plej-ofu.

I sve to nije bilo dovoljno, Portland je izgubio u petoj utakmici prve runde plej-ofa zapada NBA lige sa 147:140.

Nikola Jokić je upisao 38 poena, podelio je devet asistencija i imao je 11 skokova, pa je opet bio nadomak tripl-dabla.

Ipak, kada god je trebalo, Lilard je zatrpavao koš Nagetsa, posebno u finišu meča i izazvao je reakcije brojnih NBA zvezda.

„Ovo je spiritualno iskustvo, bogovski mod. Napisao sam četiri tvita u kojima sam probao da opišem ovo remek-delo Dejmijena Lamonta Olija Lilarda seniora, ali sam ozbiljno ostao bez reči“, rekao je Kevin Durent.

Jedan od najboljih šutera na planeti i u istoriji košarke Stef Kari nije imao posebno šta da kaže osim…

„Dejm Lilard, to je sve što imam da kažem“. Nikola Vučević, crnogorski centar se zapitao „šta se ovo dešava“, a onda je dodao „Dejm je još uvek u Spejs džem modu“.

Drejmond Grin, krilni centar Golden Stejt Voriorsa poručio je Majklu Melounu, treneru Denver da Lilard može da pobedi Nagetse, ali i da je ovo već viđeno od Dejma.

Šta misle o partiji Lilarda pokazali su i Džejlen Branson, Ti Džej Voren, Harison Barns, Badi Hild i ostali koji su uglavnom ostali bez teksta na ono što se dešavalo u petoj utakmici prve runde doigravanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar