Foto: KSS/Marko Metlasc

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je njegov tim potrošio mnogo energije u polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana u kom je slavio sa 79:78.

Crveno-beli su pobedili poenima Dejana Davidovca sa linije za slobodna bacanja u poslednjih desetak sekundi dramatične utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Njena poslednja tri minuta su protekla u konstantnoj „rezultatskoj klackalici“, a lako je moglo da se desi da ishod bude potpuno drugačiji.

„Čestitke svima na pobedi i prolasku u finale. Utakmica je bila dobra, interesantna. Početak s naše strane nije bio kako smo očekivali, mada moram da priznam da je Partizan igrao sjajno. Šutirao je izvanredno, stekao je prednost, a mi smo sve vreme pokušavali da to stignemo. Boljom odbranom u drugom delu konstantno smo bili bliži i onda u završnici koš za koš uspeli smo da dođemo do pobede“, rekao je Radonjić.

Njegov tim je do prvog vođstva stigao poenima Džordana Lojda u drugoj polovini četvrte četvrtine.

Do tada je Partizan konstantno vodio uprkos velikom broju grešaka, jer šut Zvezde nije bio idealan.

To nije bilo za čuđenje, budući da su crveno-beli zbog koronavirusa igrali bez petorice prvotimaca.

Foto: KSS/Nebojsa Parausic

„Zadovoljan sam pre svega igrom u situaciji kad imamo izostanak tolikog broja igrača. Sigurno je da je to nešto što me čini… drugačije je nego da smo svi bili zajedno i igrali isti meč. Bitno je da se već čeka sledeća obaveza sa ionako malom rotacijom. Dan za danom uz veliku potrošnju od večeras, biće bitno da napravimo dobru pripremu za Megu. Ona je pokazala da zaslužuje da se bori aktivno za trofej. Mi smo sa njima igrali mečeve u kompletnom sastavu i svi su bili neizvesni, videćemo kako ćemo sutra odigrati meč. Bio bih zadovoljan da odigramo dobro, a hoće li biti dovoljno za nešto više, videćemo“, rekao je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić apostrofirao je upravo tu pripremu kao potencijalni ključ koji bi mogao da reši meč u nedelju od 21 sat.

„Čestitke ekipi i stručnom štabu na velikoj i izuzetnoj pobedi. Sutra je finale, nova utakmica. Već se okrećemo njoj. Iskoristićemo period pred nama da se odmorimo i što bolje pripremimo za finale“, rekao je Lazić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar