Dejan Radonjić drugi najtrofejniji trener Evrolige ove sezone
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je šteta što njegov tim nije uspeo da pobedi Barselonu u vatrenoj atmosferi Pionira.

Zvezda je u utorak uveče poražena 76:69 u meču 15. kola Evrolige, a osim pune hale, među navijačima se našao i najbolji teniser planete Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čestitam Barseloni na pobedi. Početak je za nas bio loš, na oba kraja, mnogo grešaka, u odbrani, loše odluke u napadu. Posle toga je bilo bolje. U trećoj četvrtini su oni igrali stvarno dobro. Na kraju smo imali šansu za pobedu, priliku za iznenađenje, neke trojke smo promašili, oni su pogodili, dali su i slobodna bacanja. Tri ofanzivna skoka i pobedili su“, rekao je Radonjić posle utakmice.

Njegova ekipa je imala slabije postotke slobodnih bacanja (18/27), ali je Zvezda imala priključak sve do neposredno pred kraj kada je trojku dao Nikolas Laprovitola.

„Pa, analiziraću te podatke. Normalno da treba reći da bismo sa boljim procentima imali veće šanse da savladamo ekipu kao što je Barselona. Bilo je tu i grešaka koje nisu u procentima, ali uz bolje procente sa slobodnih bacanja i za tri bi naše šanse svakako bile mnogo veće. Bilo je tu dobrih stvari, borili smo se. Nismo se predavali, imali su kontrolu utakmice ali smo se držali i izdržali, došli do pozicije da možemo da igramo završnicu u kojoj smo imali šanse za iznenađenje. Međutim, u tim trenucima je bilo grešaka i bonus penala koje smo mogli da izbegnemo. Oni su to iskoristili u tih nekoliko koševa razlike. Moglo je da bude i drugačije. Mogli smo da šutnemo trojku i na manjoj razlici, šta je, tu je, Barselona je pobedila i to je to“, istakao je Radonjić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na pitanje o statusu Ognjena Dobrića koji nije igrao protiv Barselone, šef stručnog štaba crveno-belih je otkrio šta je sa Ognjenom.

„Nije on uopšte povređen. Dobrić je bio bolestan“, kratko je prokomentarisao Radonjić.

Đoković je sedeo pored terena u prvom redu zajedno sa nekolicinom prijatelja, a vrlo često je zbog poteza igrača Zvezde ustajao sa stolice i burno reagovao.

„Dobro, u svakom slučaju nam je bilo veliko zadovoljstvo što je on došao da nas bodri, naravno kao i uvek kad je dolazio tu, pokazivao je emociju i bio je uz nas onako kako on to radi. Atmosfera je bila sjajna i na kraju je možda šteta što nismo napravili taj mali dodatni trud da dođemo do ovog iznenađenja, što bi u ovakvoj atmosferi stvarno bilo nešto fantastično“, kaže Radonjić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kada je reč o Aronu Vajtu, trener kluba sa Malog Kalemegdana navodi da se stvari popravljaju iz dana u dan.

„Počeo je sa trenažnim procesom onako kako je planirano i procenili smo da ne želimo da ulazimo u procenu rizika. Od dana do dana ćemo donositi sudove šta bi moglo da se radi. Treba ga očekivati mnogo brzo na parketu. To je kompleksna priča s obzirom na povredu i dugu pauzu koju je imao. U svakom slučaju se nadamo da će ubrzo biti na parketu kao i Dobrić“, priča Radonjić.

Osvrnuo se potom i na naredni izazov, ekipu Bajerna, koja Zvezdu u Evroligi čeka već u četvrtak.

„Napori su ogromni u Evroligi i ovakav ritam iziskuje velike potrebe da prevazilazimo to dobrim karakterom, što smo pokazivali da imamo. Znamo da nas čeka težak meč i Bajern je pokazao u ovom delu takmičenja da je ekipa koja ima razloga da se nada visokom plasmanu. Potrudićemo da se regenerišemo koliko možemo i da se spremimo na najbolji način uz nadu da će neki od igrača moći da nam pomognu, što je evidentno i potrebno“, zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO: Novak navija u transu, nervira se, samo što nije uleteo na parket

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar