Dejan Milojević
Foto:Filip Filipovic/STARSPORT

Dejan Milojević, trener podgoričke Budućnosti kaže da njegov tim nije imao hrabrosti i da je zato izgubio drugi meč finala od Crvene zvezde.

Zvezda je slavila sa 85:79 u drugom meču finala u hali „Aleksandar Nikolić“. Crveno-beli su tokom prvog poluvremena vodili 20 razlike, pa su ogromnim padom dopustili Budućnosti da se vrati.

PROČITAJTE JOŠ:

Podgoričani su preokrenuli u nastavku, poveli sa 74:65, ali je Ognjen Dobrić uz pomoć Marka Simonovića rešio pitanje pobednika u dramatičnoj završnici.

„Nismo bili dovoljno hrabri. Nadoknadili smo veliki minus, napravili preokret, psihologija je bila na našoj strani i onda smo stali. Počeli smo da čuvamo rezultat, prelako, bez neke preagresivne odbrane, bacali smo lopte u ruke“, počeo je Milojević analizu druge utakmice finala.

Crveno-beli sada idu u Podgoricu za treću utakmicu, gde će 22. maja imati prvu meč loptu za novu titulu šampiona ABA lige.

„Zvezda se vratila, na kraju opet na pola koša, na četrdesetak sekundi, ili možda je bilo oko minut pre kraja, Dobrić je pogodio jako bitnu trojku gde je preveo prednost na stranu Zvezde. Mi smo izgubili loptu u napadu i to je to. Čestitam Zvezdi, nismo imali hrabrosti da ovo dobijemo danas“, rekao je Milojević za Arenu sport posle meča.

Na pitanje da li je lakše motivisati ekipu da je Budućnost izgubila 20 razlike ili ovako kada je mogla da pobedi, Milojević kaže da je teško u svakom slučaju.

„U teškoj smo situaciji kako god okrenete, 2-0 za Zvezdu, treba da ih dobijemo tri puta, tako da smo kako god u teškoj situaciji“, podvukao je Milojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar