Hanga i Davidovac, nekad rivali sada saigrači; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Maestralnim potezima bacio je u trans navijače, a već danas Zvezda igra protiv Makabija - četvrti meč u osam dana.

Košarkaši Crvene zvezde napravili su istinski podvig, srušili su moćni Real (65:62) u grotlu „Pionira“, a junak je definitivno bio Dejan Davidovac.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo zato što je u završinici, kada se rešavalo pitanje pobednika, vezao šest poena od svojih 13, već jer je svojevrsno obojio veliki trijumf.

Momak koji pokriva stvarno sve pozicije, od plejmejkera do centra, podsetio je na neke starije košarkaške asove. Finte kao sa basketa bile su nerešiva enigma za španskog velikana i za delirijum u hali „Aleksandar Nikolić“.

„Stvarno, ne dobija se Real svaki dan, naprotiv. Svi znaju o kakvoj ekipi je reč, uvek pretenduje na trofeje, i u Evroligi, i u Španiji. Ostvarili smo veliku pobedu posle derbija. Igramo u tom paklenom ritmu na svaka dva dana, nema vremena ni za slavlje, ni za tugu“, kaže Davidovac za Nova.rs.

Morali su košarkaši Zvezde na parket posle manje od 48 sati nakon poraza u večitom derbiju od Partizana, u okviru ABA lige.

„To je bilo najteže, iako smo mi dugo u takvom ritmu. Igrali smo pre toga protiv Fenerbahčea i Baskonije u tri dana. Najteže je naći energiju, i fizički, i psihički se odmah spremiti za naredni izazov, ali ključno je to što igramo timski. Jedino tako možemo da budemo konkurentni, protiv Reala smo pronašli to naše za pobedu. Bitno je da smo dobro odreagovali posle derbija“.

Davidovac je poneo i priznanje za igrača utakmice sa 13 poena, dva skoka i ukradenom loptom za indeks 13.

„Mi smo stvano ekipa koja igra timski, najviše vuku Kalina (Nikola Kalinić, prim.aut) i ostali, ali se često istakne i neko drugi. Ne volim da ističem individualni učinak, Real ni ne može da se dobije individualno. Svi se uvek maksimalno trudimo i jedino tako možemo da nešto napravimo“.

Nikola Ivanović i Dejan Davidovac; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dve iste finte „prodao“ je košarkaškim asovima u dresu Reala. Finta šuta, pa dodavanja i onda lagani prodor ka košu bacili su u trans navijače, i trasirali put ka bitnoj pobedi. Priznaje 27-godišnji momak iz Zrenjanina da je posle meča odgledao poteze o kojima se priča.

Svaka čast Ivanoviću

Poslednja dva slobodna bacanja, da se obezbedi pobeda protiv Reala, pogodio je plejmejker Nikola Ivanović. Muk je zamenio buku sa tribina u tim trenucima.

„Meni je zujalo u ušima, ne mogu ni da se setim lepo kako je bilo, ali dobro je što su te lopte ušle“, kroz smeh će Ivanović.

I Davidovac je istakao kako ih sjajna atmosfera diže kada ostanu bez snage.

„Stvano nam daju posebnu snagu, atmosfera je bila neverovatna protiv Reala. Baš sam i Džoniju (Nikola Ivanović, prim.aut) rekao ‘svaka čast’ kako je pogodio ta slobodna bacanja“, zaključio je Davidovac.

„Iako nisam neki korisnik društvenih mreža, ali sam video. Stiglo mi je mnogo poruka, baš su delili te snimke pa sam ih pogledao nekoliko puta. Meni je delovao potez kao i svaki drugi, nisam ni skontao tokom utakmice šta sam uradio dok nisam pogledao, tako se namestilo. Ostavljali su mi više prostora dok sam igrao centra“.

Podsetio je na driblinge koje je patentirao Dejan Bodiroga, jer nisu u punoj brzini i na prvi pogled ne deluju tako atraktivno, iako je malo košarkaša koji mogu tako da „pošalju“ čuvare u prvi red tribina.

„Što bi rekli, sporo, ali radi“, uz osmeh će Davidovac.

Već u četvrtak uveče će košarkaši Zvezde opet na parket, od 19 sati dočekuju Makabi, u 29. kolu Evrolige, što će im biti četvrti izuzetno bitan duel u samo osam dana.

„To nam je, što nam je, moramo da učinimo sve da dobijemo. Borimo se i za top 8 Evrolige, iako niko nije želeo da se desi što se desilo (izbacivanje ruskih klubova zbog rata, prim.aut). Ukazala nam se šansa, iako je i dalje mnogo ekipa u igri za doigravanje. Jedna utakmica menja sve, imaćemo četiri gostovanja u Evroligi posle Makabija, ali idemo meč po meč i sigurno ćemo dati sve od sebe“.

BONUS VIDEO Crvena zvezda – Baskonija 86:83, najbolji momenti meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar