Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaški trener Darko Rajaković (44) preuzeće kormilo Toronto Reptorsa, javlja Adrijan Vojnarovski iz ESPN-a.

Rajaković je bio u najužem krugu kandidata, a rođeni Čačanin koji je nekada radio u mlađim kategorijama Crvene zvezde i koji je trenutno pomoćnik u stručnom štabu Memfisa, izdvojio se kao prvi izbor.

PROČITAJTE JOŠ:

Rajaković bi postao drugi Srbin koji je vodio jedan NBA tim kao prvi trener, pošto je sličnu šansu pre nekoliko godina imao i Igor Kokoškov u Finiks Sansima.

Darko bi svoju šansu tehnički dobio van SAD, u Kanadi, ali se Toronto Reptorsi takmiče u NBA ligi gde su i bili šampioni 2019. godine.

Od tada ovaj klub nema mnogo uspeha, u istočnoj konferenciji su neke druge ekipe poput Milvoki Baksa, Boston Seltiksa i Majami Hita preuzele primat.

Reptorsi su pre četiri godine kada su uzeli jedinu titulu u NBA bili predvođeni Kavajem Lenardom i Paskalom Sijakamom. Trener Toronta je tada bio Nik Nurs.

Sa njim se klub rastao posle pet sezona, pa je Nik otišao u Filadelfiju gde je otpušten Dok Rivers, dok je Darko prešao iz Memfisa gde je proveo tri sezone.

Rajaković je radio u G-ligi, bio je pomoćnik i u Oklahoma Siti Tanderima, bio je kratko i u Finiksu, pre nego što je postao prvi pomoćnik uz Tejlora Dženkinsa u Memfis Grizlisima.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar