Foto: EPA/LARRY W. SMITH CORBIS

Jedna od zvezda NBA košarke, Tim Dankan, nedavno je proglašen članom Kuće slavnih zajedno sa Kobijem Brajantom i Kevinom Garnetom.

Dankan, koji je veliku slavu stekao pre svega kao član San Antonija, kaže da ni u najluđem snu nije očekivao da će doživati takvu počast.

„Kada bih rekao da je ovo ispunjenje mog sna, ne bih bio u pravu. Jednostavno jer nikada nisam ni sanjao da ću biti u ovoj situaciji“, izjavio je Dankan za ESPN.

Dankan, koji je sa Sparsima osvojio šampionski NBA prsten čak pet puta, kaže da mu je jedinio bilo važno da njegov tim bude najbolji.

“Uvek sam se trudio da mu iz San Antonija budemo najbolji tim, šta god to podrazumevalo. To je možda u nekom trenutku značilo da treba da se ubaci šut za pobedu, a u nekom da treba da budete igrač utakmice, serije ili sezon. Dakle, sve što je bilo potrebno da se pobedi“, dodao je Dankan, koji je sada pomoćni trener San Antonio Sparsa.

PROČITAJTE JOŠ:

On je početak karijere proveo na Vejk Forest univerzitetu. Draftovan je kao prvi pik 1997, a u NBA je igrao punih 19 sezona.

Praktično, celu karijeru igrao je u dresu San Antonija. Osim pet titula, tri puta je bio i MVP finala, najkorisniji igrač lige bio je dvaput, a na Ol-star mečevima igrao je 15 puta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram