Foto: Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez

Veliki NBA derbi između Bostona i Lejkersa rezultirao je trijumfom tima iz Los Anđelesa, i to sa 96:95, a Dalas je nastavio sa porazima.

PROČITAJTE JOŠ

U Bostonu je Tejtum imao 30 poena, Braun 28, a Lejkerse je do trijumfa ovaj put vodio Dejvis sa 27 poena i 14 skokova.

Nisu mogli Lejkersi sebi da dozvole 3. uzastopni poraz, posle Filadelfije i Detroita, a važan doprinos tome imao je i Lebron sa 21 poenom uz po sedam skokova i asistencija, Herel ih je ispratio sa 16 poena.

Meč je bio pun obrta, sa malim razlikama su se ekipe smenjivale u vođstvu, a Boston je definitivno posustao pred kraj treće deonice, kada je ispustio 78:70.

Serijom 9:0, Lejkersi su najavili trijumf, koji su na kraju i odbranili minimalnom razlikom.

Voker je imao šut za pobedu dve sekunde pre kraja sa poludistance, ali je promašio, nije ni Tajs iz odbitka uspeo da preusmeri loptu u obruč.

Dalas je nastavio da posrće, ovaj put je Finiks bio bolji uz 29 poena Pola, koliko je imao i Luka Dončić. Boban Marjanović nije igrao, a Ejton je još bio adut Sansa sa 18 poena i čak 17 skokova.

Mevsima je nedostajao i Kristaps Porcingis, a još jedna efikasna partija Luke Dončića bila je uzaludna, vezan je čak peti poraz i samo su Nju Orleans i Minesota gori na Zapadu.

Zbog toga je prilično frustrirano i na ivici suza na kraju delovao slovenački reprezentativac, koji nije mogao da se pomiri sa novim padom, a prethodno je već imao samokritične izjave da sa ekipom ostavlja veoma loš utisak.

Majami se snašao i bez Gorana Dragića protiv Sakramenta, uz 30 poena Batlera i 18 Adebaja, pali su Kingsi na domaćem terenu. Foks je bio predvodnik Sakramenta sa 30 poena, Hild je ubacio 18, a tim iz prestonice Kalifornije uspeo je u 4. deonici da istopi -11 i povede sa 103:104.

Tada se Batler prošetao kroz reket i poentirao, a poslednji napad za pobedu, Kingsi su katastrofalno organizovali.

Hjustonu fino ide i bez Hardena, neki drugi igrači sada igraju „punim plućima“, pa su petu pobedu u nizu, protiv Pelikana, doneli Vud sa 27 i Oladipo sa 20 poena.

Šarlot nije ukrotio Janisa Adetokumba (34 poena, 18 skokova, 9 asistencija), ali je zato imao više aduta, Hejvord i Bol su sa po 27 poena bili režiseri trijumfa Hornetsa i osmog sezonskog poraza Baksa, koji kaskaju za Filom i Bruklinom na Istoku.

Detroitu je bilo dovoljno jedno čudo od trijumfa protiv Lejkersa, brzo ih je Golden Stejt vratio u realnost ubedljivom pobedom, Kari je ubacio 28 poena, Vigins 20, Ubre 18.

Portlandu je trijumf nad Čikagom doneo Lilard sa 44 poena, a poslednja tri postigao je u poslednjim trenucima utakmice, iz ne baš povoljne pozicije i nakon žestoke borbe za loptu.

NBA liga, rezultati:

Šarlot – Milvoki 126:114

Čikago – Portland 122:123

Majami – Sakramento 105:104

Pelikans – Hjuston 112:126

Boston – Lejkersi 95:96

San Antonio – Memfis 112:129

Dalas – Finiks 105:111

Golden Stejt – Detroit 118:91

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar