Foto: AP Photo/Tony Gutierre

NBA liga kaznila je Dalas Maverikse sa 750 hiljada dolara, nakon što je istragom utvrđeno da je ekipa Džejsona Kida namerno odmarala svoje igrače u ključnoj utakmici protiv Čikago Bulsa. Mevsi su na tom meču poraženi na svom terenu 115:112.

Pročitajte još

Dalas je u tu utakmicu ušao sa malim šansama da izbori plej-of, a na drugoj strani poraz bi im povećao šanse da dobiju jednog od top deset pikova na predstojećem draftu. Domaći tim igrao je bez petorice važnih igrača, a Luka Dončić na terenu je proveo svega 12 minuta.

„Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo“, rekao je Džejson Kid nakon ovog poraza.

Liga je izdala saopštenje tim povodom.

„Maveriksi su prekršili pravila lige o odmaranju igrača, a to su pokazali i izjavama u javnosti koje su pokazale želju franšize da meč izgubi kako bi povećala šanse da bude u boljoj poziciji u prvoj rundi drafta 2023. godine. Liga nije utvrdila da su u ovome učestvovali igrači koji su bili na parketu, odnosno da nisu želeli da pobede“, navedeno je u saopštenju NBA.

Istaknuto je da ovaj potez izraz nepoštovanja i prema navijačima.

„Odluka Dalasa da odmara ključne igrače u odlučujućem meču protiv Čikaga ugrozila je integritet sporta. Postupci Dalasa izneverili su navijače i ligu“, rekao je Džo Dumars, izvršni potpredsednik NBA.

Dalas je završio sezonu na 11. mestu Zapadne konferencije sa 38 pobeda i 44 poraza.

BONUS VIDEO Panter i Lesor vode navijanje nakon pobede Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar