Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Juta prva do pobede u plej-ofu.

Košarkaši Jute pobedili su u gostima Dalas sa 99:93 (20:23, 25:20, 28:22, 26:28), u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Jutu su do pobede predvodili Donovan Mičel sa 32 poena, šest skokova i šest asistencija i Bojan Bogdanović sa 26 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Kod Dalasa su se izdvojili Džalen Branson sa 23 poena, sedam skokova i pet asistencija i Spenser Divindi sa 22 poena. Srpski internacionalac Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Domaći su u drugoj četvrtini imali devet poena prednosti (41:32), ali do odlaska na odmor su postigli samo dva poena i dozvolili Džezerima da serijom 13:2 preokrenu na 45:43.

Juta više nije ispuštala prednost, koja je na ne nešto više od dva i po minuta pre kraja treće deonice iznosila maksimalnih 68:56.

Mavsi su trojkom Maksija Klebera uspeli da zaprete i dođu na samo poen minusa (92:91), ali usledila je serija gostiju 5:0 za nedostižnih 97:91.

Videlo se da Dalas ne može da nadoknadi izostanak Dončića koji je povrđen, pa će biti od velike važnosti da se oproavi za narednu utakmicu.

Drugi meč serije na programu je 19. aprila u Dalasu, a serija se igra na tri pobede.

BONUS VIDEO Krvava glava Nikole Jokića u utakmici za NBA istoriju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar