Jokić
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Denver i Nikola Jokić uspeli su u uzbudljivom plej-of duelu da eliminišu Jutu, a kroz sedam susreta srpski centar još jednom je potvrdio da je među najboljim igračima NBA lige.

Nikola Jokić briljirao je tokom regularnog dela sezone beleživši u proseku 19,9 poena po utakmici uz 9,7 skokova i 7 asistencija, pa ne čudi što je u brojnim izborima proglašen za najboljeg centra NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno, impresivna statistika i činjenica da je uz asistenciju Mareja uspeo da na svojim plećima dovede Denver do plej-ofa nisu bili dovoljni za najoštrije kritičare koji su pored svega uspevali da nađu mane Srbinu.

Ipak, serija duela protiv Jute ostavila je bez argumenata i najrigoroznije „sudije“.

IGRA POD KOŠEM

Prva asocijacija na centre svakako je igra pod košem. Iako je Jokić izgradio jedinstven stil, potpuno atipičan za „petice“, njegov način igre i kreativnost nisu se negativno odrazile na prikazano u reketu gde je demonstrirao apsolutnu dominaciju u duelima sa Goberom.

Činjenicu da je vladar reketa, potvrđuje i podatak da je na tri od sedam susreta upisao dvocifren broj skokova.

LOPTE KOJE IMAJU OČI

Igra pod košem je nešto što ne sme da nedostaje odličnom centru, ali ono što Jokića razlikuje od ostalih i čini ga vrhunskim jeste lucidnost plejmejkera. Dodavanja na kakvim bi mogli da mu pozavide i najveći košarkaški kreativci nisu izpstala ni u susretima sa Jutom. Učinak od 38 asistencija u seriji govori sam za sebe, ali su se određena proigravanja izdvojila i zapalila društvene mreže.

Pročitajte još: Jokić posle herojske partije odabrao svoju reč dana

Poput dodavanja za Grenta preko celog terena…

… ili neverovatnog osećaja kuda će se kretati Moris.

ŠUT IZ SVAKE POZICIJE I U SVAKOJ SITUACIJI

Čuvari Nikole Jokića u posebnom su problemu zbog činjenice da Srbin može da pogodi koš sa bukvalno bilo koje pozicije i u bilo kakvim okolnostima. Naravno, i u to su se uverili košarkaši Jute. Pogoci uz zvuk sirene, ili za tri poena posle pik-en-rola, ali i koševi u napadima u koje staje cela sezona, postali su specijalnost centra Denvera.

Kritike kao da su dodatno motivisale Srbina koji je protiv Jute beležio u proseku 26,3 poena po meču, uz 8,1 skok i 5,4 asistencija, pa preostaje samo pitanje za kritičare: Da li i dalje sumnjate da je Jokić najbolji centar u NBA?

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare