Nikola Kalinić
Nikola Kalinić; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Nikola Kalinić odlučio je da se oglasi i da odgovori na mnoga pitanja koje zanimaju navijače.

Kalinić je pomalo neočekivano odlučio da se vrati u Crvenu zvezdu, a nakon jedne sezone i osvojena tri trofeja odlučio je da krene put Barselone.

PROČITAJTE JOŠ

O tome nikada nije pričao više od jedne oproštajne poruke. Sada je govorio o tom potezu.

„Žao mi je što se neke stvari nisu poklopile na kraju prošle sezone. Mislim da smo imali dobru ekipu i da smo mogli tako i da nastavimo. Sigurno je postojala mogućnost za tako nešto, ali je sve išlo nešto sporije nego što je trebalo“, poručio je Kalinić za „Basket Njuz„.

Upitali su ga da li je to zbog toga što mu klub nije dao dovoljno dobre odgovore o statusu i statusu najbitnijih igrača.

„Da kažemo da je to bilo tako“, kratko je poručio.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pojasnio je kako gleda nastupe Zvezde u Evroligi ove sezone.

„Žao mi je. To je ekipa u kojoj sam igrao prošle sezone, tako da mi je stvarno žao, ali mislim da to ima logike jer su promenili mnogo igrača i trenera. Manje-više smo znali da bi nešto ovakvo moglo da se desi, ali mislim da je samo poraz protiv Zadra alarmantan. Što se ostalog u Evroligi tič, ne možete da očekujete da će pobediti Efes u gostima ili neke druge velike timove. Ali, mislim da će to sve biti dobro. Došli su neki novi momci i mislim da će biti dobri ove godine.“

Ističe nerealno očekivanja i finansijske limite kluba.

„Najbolje bi bilo da dovedu Stefa Karija, Drejmonda Grina i Nikolu Jokića. Mislim da su uradili najbolje što su mogli i da imaju dobar tim, samo igrači još ne znaju uloge. Nisam gledao mnogo njihovih utakmica, ali na osnovu videa i statistike, utisak je da i dalje ne znaju uloge, a za to je potrebno vreme. Kako vreme bude prolazilo, još sa novim trenerom, polako će se buditi, biće to šok terapija, kako kažemo mi u Srbiji. Stvarno mislim da će biti dobri. Imaju dobre igrače, samo moraju da to sve lepo ‘poslažu'“, završio je reprezentativac Srbije.

BONUS VIDEO Pešiću je bitniji od Jokića, a on obožava šah sa penzionerima i broj 12

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar