Deandre Ejton, Ivica Zubac
Foto: AP Photo/Matt York)

Finiks Sansi nemaju nameru da stanu! Sa Kris Polom ili bez njega tim iz Arizone nastavlja da beleži pobede, po drugi put u seriji savladali su Los Anđeles Kliperse sa 104:103 (25:22, 23:25, 27:24, 29:32) i to nakon prave drame.

Igrali su i Klipersi bez Kavaja Lenarda, ali niko nije očekivao da će i ovu seriju otvoriti sa dva vezana poraza.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj poraz je bio poslednji šok jer je delovalo da sve drže u svojim rukama. Ipak, na 0,9 sekundi su Sansi izveli sjajnu akciju iz čeonog auta, lopta Džeja Kraudera završila je tačno iznad obruča, a Deandre Ejton praktično je preskočio Ivicu Zubca i pogodio za veliki trijumf.

Još uvek nije poznato koliko će Lenard pauzirati, a svakako je evidentno da je timu i više nego neophodan. Naime, Pol Džordž je postigao 26 poena uz po šest skokova i šest asistencija, ali je evidentno da mu treba „prva violina“. Redži Džekson je dodao 19 poena, Zubac 14 uz 11 skokova, ali kada je trebalo konačno i prelomiti meč nedostajala je „Kandža“.

Heroj Finiksa Ejton postigao je 24 poena uz 14 skokova, ali je najefikasniji bio Kameron Pejn sa 29 poena. Devin Buker je ovog puta bio tek treći strelac tima sa 20 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Deandre Ejton je ostao upamćen kod navijača iz Srbije zbog reakcije kada je video MVP brojke Nikole Jokića nakon jednog meča sa Denverom. U ovogodišnjoj plej-of seriji ostao je zatečen kada je video da je Jokić imao po 10 skokova u napadu i odbranu, pa je samo dodao „zato je MVP“.

Da su njih dvojica izgradila dobar odnos pokazala je i odluka Jokića da mu pokloni dres sa posvetom po završetku serije.

Za mog brata, DA, ti si najbolji! Samo nastavi tako The Joker„, napisao je Jokić.

 

Na sledeća dva susreta će Klipersi biti domaćini, a pokušaće da se vrate sa zaostatka od 0-2, kao i u prethodne dve serije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar