Foto: AP Photo/David Zalubowsk

Spektakularan povratak na teren.

Košarkaši Denvera su se vratili na pobednički kolosek nakon poraza od Oklahome i na gostovanju savladali Nju Orleans u dramatičnom meču rezultatom 99:98. Nikola Jokić se posle dve utakmice zbog povrede vratio na parket i ponovo postao heroj Denvera.

Srpski košarkaš je još jednom pokazao da mu nema ravnog u ligi i ostvario novi tripl-dabl i rešio meč košem na 17 sekundi pre kraja utakmice. On je meč završio sa 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija i pokazao da je neprikosnoveni favorit za treću MVP nagradu u nizu i ispisivanje istorije.

PROČITAJTE JOŠ

Nije delovalo da ćemo gledati uzbudljivi utakmicu kada je Denver početkom treće četvrtine došao do 19 poena prednosti, ali su igrači Denvera zamalo sve prosuli.

Kontrolisali su tu prednost sve do završnice treće deonice kada je Vili Ernangomez serijom od šest poena smanjio prednost na jednocifren zaostatak od devet poena i najavio preokret.

Lomili su Pelikansi Jokića i drugare i na kraju prelomili serijom od 10:0 i vođstvom na 37 sekundi pre kraja od 98:97. Tada Jokić preuzima stvari u svoje ruke i nakon asistencije Marija na 17 sekundi pre kraja pogađa flouter za pobedu Denvera.

Morali su Nagetsi da odrade i odbranu u poslednjem napadu rivala. Imali su košarkaši Nju Orleansa još tri pokušaja u poslednjih 17 sekundi da dođu do pobede. Najpre je Mekolum promašio težak šut, a potom je Brus Braun blokirao pokušaj Herba Džonsa posle ofanzivnog skoka. Ostala je lopta u posedu domaćeg sastava, završila u rukama Mekoluma, koji je opalio trojku iz ugla – i promašio.

Pored Jokića se u ekipi Denvera istakao i Džamal Marej sa 25 poena, dok je treći strelac bio Eron Gordon sa svega 11poena. Ekipu Nju Orleansa je predvodio Si Džej Mekplum sa 20 poena uz po četiri skoka i asistencije i šest ukradenih lopti, a pratili su ga Alvarado sa 17 i Valančijunas sa 19 poena uz devet skokova.

Denver je odlično iskroistio seriju od tri poraza Memfisa i sada imaju tri pobede više uz utakmicu više na čelu Zapadne konferencije.

Takođe, Denver ima i pobedu manje uz meč manje od Bostona koji je najbolji tim u ligi u ovom trenutku.


NBA rezultati

Indijana – Čikago 116:110

Majami – Boston 98:95

Njujork – Klivlend 105:103

Nju Orleans – Denver 98:99

Dalas – Vašington 126:127

Finiks – Šarlot 128:97

LA Lejkers – LA Klipers 115:133

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar