Foto: Srdjan Stevanovic

Posle Skupštine ABA lige, održanoj putem video konferencije, oglasila se i Crvena zvezda.

„Najvažnija odluka sa sastanka je da se takmičarska sezona, prekinuta nakon nekompletnog 21. kola, polovinom marta i bez plej-ofa, otkazuje bez proglašenja šampiona i bez ispadanja klubova. Odluka donešena na glasanju velikom većinom klubova (8-2) u potpunom je standardu i saglasju sa Evroligom o otkazivanju sezone zbog pandemije. Takođe, velikom većinom glasova (8-2) odlučeno je da će Liga biti proširena u sledećoj sezoni sa dva kluba putem specijalne pozivnice”, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Sa Malog Kalemegdana pozivaju na dodatni oprez pred pripreme za narednu sezonu.

„Zvezda iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova u regionu koji su shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva meseca. U novim okolnostima, biće dovoljno vremena za pripemu za novu sezonu prepunu izazova u situaciji u kojoj su svi klubovi i liga pretrpeli veliku štetu, ali i koje čeka velika neizvesnost zbog pandemije virusa koja još uvek nije završena.“

Crveno-beli su dodali da će njihova i advokatska kancelarija ABA lige sačiniti sporazum o vansudskom poravnanju u vezi sa tužbom koju je Zvezda podnela nadležnom sudu u Zagreb, a u skladu sa odlukama Skupštine ABA lige kojim je naloženo da se pravno u potpunosti urede normativna akta Lige, i po usvajanju, redovno ažuriraju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar