Zvezda sve utakmice kod kuće igra u Pioniru
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde nisu se proslavili u duplom evroligaškom kolu - izgubili su od Armanija (57:63), zatim i od Monaka (80:91), s time da je drugi poraz bio daleko alarmantniji.

Armani, top 4 tim predvođen čuvenim Etoreom Mesinom, baš i nije tim protiv kog se lako mogu tražiti bodovi, čak i na „vrućem“ domaćem parketu. Zvezda je daleko bolju šansu propustila protiv „kneževa“, koje je „mlela“ do 45:25 i praktično se tu završio meč za crveno-bele.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je od tog momenta do kraja utakmice napravila – 31 do konačnih 80:91, a Monako je završio svoju mini turneju sa gostujućim pobedama protiv Panatinaikosa i crveno-belih.

„Monako je pokazao u napadu koliko kapaciteta ima. Mi smo u prvom delu ofanzivno bili odlični, odigrali smo verovatno najbolje napadačko poluvreme u Evroligi. Generalno 15-16 minuta dobar ritam i dobra energija, a nakon toga je usledilo nešto o čemu sam ja pričao unazad mesec dana. Iz problema u kojima smo bili ušli smo u neki trening, nismo imali energije, puno grešaka je bilo, oni su igrali tvrdo u odbrani, mi smo pre dva dana imali težak meč i to je bilo veliko opterećenje za nas. Kakve smo probleme imali u poslednjih mesec i nekoliko dana, to je sada došlo na naplatu“, rekao je Radonjić posle meča.

Problemi sa variranjem energije ekipe tokom meča videli su se i u meču sa Monakom.

„Žao mi je što smo izgubili, ali bilo je evidentno da nemamo energije i da su mnoge stvari koje su se desile bila posledica toga. Dali smo energetski maksimum pre dva dana, a sad to nije bilo moguće“, priznao je Radonjić.

Nije samo umor posledica ovog posrtanja – Donatas Motijejunas se šetao kroz reket kako je želeo do konačnih 20 poena uz šest skokova, iskoristivši maksimalno problem centarske pozicije, koji na kraju nije rešen. To je i priznato prinudnim produžetkom ugovora Maiku Cirbesu, koji više nije ni bleda senka igrača kog je svojevremeno Makabi „kaparisao“ pre završetka sezone karijere u Crvenoj zvezdi (2015-2016).

Pored centarske pozicije, Zvezda i dalje čeka Stefana Markovića.

Nekadašnji reprezentativac, osvajač svetskog, evropskog i olimpijskog srebra, u sličnom je problemu kao Cirbes i ne polazi mu za rukom da barem malo podseti na najbolje karijerne dane.

Došao je u klub početkom novembra i tada je bilo jasno da će zbog pauze i svih povreda na njega Zvezda morati da čeka, ali mu ne uspeva čak ni da rastereti Voltersa i napravi balans na spoljnoj poziciji. Marković je i dirigovao igrom Zvezde na početku 2. poluvremena protiv Monaka, kada je tim Saše Obradovića i prelomio meč.

Baš zbog toga što se Marković kao jedno od najzvučnijih pojačanja nije još pokazao, posledice trpe Volters i Kalinić, igrači koji su u prethodnom periodu imali najveću minutažu, ulogu i opterećenje. Kod njih je zapravo umor i najvidljiviji, u najnepopularnijem trenutku za Zvezdu.

Naime, tim Dejana Radonjića gostuje 7. februara Megi, 11. februara Uniksu, pa čeka Zadar u ABA ligi dva dana kasnije. Od 17. do 20. februara, održaće se i Kup Radivoja Koraća i vodiće se borba za prvi sezonski trofej – šest utakmica u kratkom periodu biće prilika i za buđenje.

BONUS VIDEO Kontra i polaganje Stefana Markovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar