Foto: KK Crvena zvezda

Stefan Marković je stigao na Mali Kalemegdan, ali popularni Pefi ne bi trebalo da bude i poslednje pojačanje koje će zadužiti crveno-belu opremu.

Ekipa Dejana Radonjića prvu promenu bi trebalo da pretrpi na poziciji centra.

PROČITAJTE JOŠ...

Nemcu Maiku Cirbesu ističe ugovor sa crveno-belima, s obzirom na to da gotovo da nije imao minutažu na prethodnih par utakmica (poslednji put u ABA ligi nastupio u pobedi protiv Mege 1. novembra, u Evroligi tri dana ranije protiv Armanija), pa je izvesno da će uslediti rastanak.

Umesto njega, opremu Zvezde bi, prema pisanju novinara portala BasketInside360 Matea Adreanija, mogao da zaduži Matijas Lesor.

Francuz će napustiti Makabi iz Tel Aviva, a kako je i pred početak sezone bilo pregovora, jasno je da bi upravo nekadašnji košarkaš Zvezde mogao da bude idealan par Ognjenu Kuzmiću u nastavku sezone.

No, ako je Lesor bio očekivan, drugo ime koje je Adreani saopštio nije. Zvezda, navodno, želi da se pojača i na poziciji beka-šutera, a prva opcija je Alerik Friman iz Burse, turksog tima koji predvodi Dušan Alimpijević, bivši trener crveno-belih.

Ovaj 23-godišnji bek koji je u Evropi igrao za Bursu 2019. godine i Asvel u sezoni 2020/2021 je navodno rešenje na poziciji „dva“.

U dosadašnjem toku sezone Friman je briljirao u dresu Burse, pošto je na četiri susreta u Evrokupu prosečno beležio 18 poena po utakmici.

Bonus video: Poruka navijača Crvene zvezde pred utakmicu sa Partizanom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram