Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

KK Crvena zvezda poslala je dopis ABA ligi koji je upućen pre svega komesaru za suđenje Srđanu Dožaiju u kom navodi da ne može da garantuje bezbednost učesnicima finala ovog takmičenja.

Prvi meč između Crvene zvezde i Partizana je na programu ovog ponedeljka od 20.30, ali je uvod u taj meč krenuo već administrativnim putem.

PROČITAJTE JOŠ

Nova.rs je došla u posed dokumenta koji je Zvezda poslala komesaru za suđenje, a u njemu stoji između ostalog.

„Otvoreno smo zabrinuti da ste ovakvim izborom unapred pripremili scenario za pražnjenje hale i nasilje delegiranjem sudija koje pokazuju rečima i delima na terenu otvorenu netrepljivost prema KK Crvena zvezda.

Pošto se ovde vidi jasna namera, i identičan scenario iz prethodnih godina, uključujućiidentična saopštenja KK Partizan o garancijama za bezbednost i napuštanju hale, koji je KK Crvena zvezda svojom organizacijom u nekoliko navrata izbegavao bez težih posledica i nereda, sada, ovom prilikom moramo i da Vas upoznamo sa pravnim i svim drugim posledicama koje Vas očekuju u slučaju da do toga dođe: Vi, na prvom mestu komesar za suđenje, pa i svi ostali kao predstavnici lige, bićete optuženi za izazivanje nereda na utakmici što predstavlja krivično delo po Krivičnom zakonu Republike Srbije na čijoj teritoriji se igra ovo finale.

Ukoliko KK Crvena zvezda ne dobije ravnopravan tretman kod sudija u predstojećem finalu koje ste delegirali bez ikakve kaznene politike za velike greške u polufinalu, za sva dešavanja u prve dve utakmice finala smatramo da ste preuzeli svu odgovornost za suđenje u finalu, ali i sve posledice“, stajalo je u saopštenju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zvezda je čak otišla toliko daleko da tvrdi da ne može da garantuje bezbednost učesnicima, što je nezapamćeno, te da tvrdi da će krivično goniti ligu ukoliko do njih dođe. Iako je organizacija utakmice uvek na klubu domaćinu.

„Zato ako sudije budu ‘grešile’ kao u petak, ili kao na utakmici Partizan – Crvena zvezda prošle sezone sa identičnim namerama i ‘slučajnim greškama’ (targetiranje najboljih igrača ličnim greškama, isključivanja čak i u istom minutu utakmice od strane istog sudije… KK Crvena zvezda ne može da garantuje bezbednost“, stajalo je, između ostalog, u saopštenju Zvezde koje potpisuje direktor Nemanja Vasiljević.

BONUS VIDEO Nikola Jović gleda Mega – Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare