Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ubedljiva pobeda Zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Superlige KLS nakon što su u trećoj utakmici ubedljivo savladali ekipu Mege rezultatom 88:66.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon izjednačenog početka meča tokom kog su igrači Mege održavali egal, a trojkom Luke Cerovine u jednom momentu stigli i do prednosti (11:10), Zvezda je ubrzo preuzela apsolutnu kontrolu nad mečom. Prvo je Ostin Holins vezao dve trojke a crveno-beli nakon prve četvrtine imali višak od 10 poena (26:16), što je nastavljeno i u drugoj četvrtini.

Raspucao se Nikola Kalinić, vezao osam poena u tri napada – prvo položio nakon kontre, zatim vezao dve troje, a tim sa Malog Kalemegdana otišao na višak od +22 (53:31).

Iako je razlika u kvalitetu dva tima bila više nego očigledna, košarkaši Mege su dokazali da poseduju ogroman potencijal, pa je viđeno nekoliko veoma lepih poteza, poput polaganja Alekse Uskokovića na drugi obruč, ili nekoliko veoma lepih koševa Mateja Rudana i Samsona Ruženceva.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se Zvezdina prednost ugrozi a u borbu za finale unese kakva-takva drama.

U drugom poluvremenu košarkaši Zvezde su bez većih problema sačuvali tu prednost, a tokom poslednje dve četvrtine na terenu se našao i jedan od ljubimaca navijača Zvezde, Maik Cirbes. Nemac je meč završio sa osam poena uz jedan skok, a trenutak kada se upisao u strelce, na sedam sekundi pre kraja deonice, izazvao je erupciju oduševljenja na tribinama.

Na kraju, ubedljivih 88:66 i prolaz u finale gde će protiv FMP-a crveno-beli pokušati da dođu do šampionske titule.

Ekipu Dejana Radonjića predvodio je Kalinić sa 21 poenom, Holns je dodao 17. Kod Mege prednjačili su Borišsa Simanić i Ružnecev sa 12, a Cerovina je ubacio 11 poena.

Crvena zvezda – Mega 88:66 (26:16, 27:17, 15:12, 20:21)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“; Sudije: Aleksandar Glišić, Vladimir Jevtovič, Radoš Arsenijević

Crvena zvezda: Kalinić 21, Holins 17, Marković 6, Vajt 9, Kuzmić 8, Lazarević 5, Davidovac, Mitrović 7, Lazić, Simonović, Ivanović 7, Cirbes 8

Mega: Ružecev 12, Rudan 8, Uskoković 4, Cerovina 11, Simanić 12, Paunović, Vujić, Kočović, Kovačević 4, Grbović 7, Mušikić 8, Bogavac

Crvena zvezda - Mega 88:66

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar