Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Crveno-beli su potpisali ugovor do kraja sezone u Evroligi i ABA ligi sa Kejlinom Lukasom (31, 185cm) koji bi trebalo značajno da rastereti Lorenca Brauna na poziciji organizatora igre.

Lukas, rodom iz Detroita, bio je student legendarnog trenera Toma Izoa na Mičigen Stejtu koji je u drugoj godini fakulteta predvodio do finalne utakmice NCAA. Odigrao je sjano i sledeću sezonu, tačnije do povrede ahilove tetive u drugom kolu NCAA turnira protiv Merlilenda, pa Spartanci bez njega u nastavku nisu mogli dalje od polufinala fajnal fora.

PROČITAJTE JOŠ

Posle koledža, prva profesionalna iskustva sticao je u Olimpijakosu u Banvitu, da bi veći deo karijere proveo na realciji Evropa – Razvojna liga, s kratkim izletima u NBA.

Iskusni organizator igre, koga odlikuje odličan pregled i brzina prošli goinu je nosio dres Grend rapids drajva, filijale Detroita u Razvojnoj ligi, za koji je beležio prosek od 21,8 poena, 3,5 skokova, i 5,5 asistencija po meču.

Lukas je, po dolasku trenera Dragana Šakote, četvrto pojačanje crveno-belih, jer sup re njega na Mali Kalemegdan stigli Marko Jagodić Kuridža, Kevin Panter I Vladimir Štimac. Filip Čović i Ognjen Kuzmić, su se neposredno pred Kup Radivoja Koraća preselili u redove FMP, dok je Mohamed Faje dobio odrešene ruke u pronalasku novog kluba.