Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde neće igrati na turniru u Grčkoj u samoj završnici pripremnog perioda usled velikog broja povređenih igrača.

Kako je potvrđeno za Nova.rs, srpski evroligaš otkazao je poslednje dve prijateljske utakmice, koje su bile planirane u četvrtak i petak.

Zvezda je trebalo da igra najpre protiv Promiteasa, dan kasnije protiv AEK-a, ali je klub sa Malog Kalemegdana bio primoran da odustane od plana.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su procenili da bi bio veliki rizik igrati pomenute mečeve kada se zna da igrači već kubure sa povredama zarađenim tokom pripremnog perioda.

Najviše je stradao Eron Vajt, koga zbog preloma ruke prilikom jezivog pada na meču sa Panatinaikosom i operacije očekuje najmanje šest nedelja pauze.

Van stroja su već duže i Dejan Davidovac (povredio se u Atini), Ognjen Dobrić (preskočio sve pripremne mečeve) i Marko Simonović.

Zvezda sezonu počinje 24. septembra protiv Splita u Beogradu, na startu ABA lige, a prvi meč u Evroligi odigraće u Istanbulu protiv Fenerbahčea, prvog dana oktobra.

BONUS VIDEO Milan Gurović o anegdoti iz Istanbula 2001.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar