Zvezda
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Tri kola su ostala do kraja regularnog dela ABA lige, a Crvena zvezda se i dalje bori za ulazak u plej-of.

Branilac titule pred sobom u nedelju od 21.00 ima priliku da se približi učvršćivanju mesta koje vodi u doigravanje, ali ima ozbiljnog protivnika.

U Beograd stiže Cedevita Olimpija, ekipa koja zajedno sa Zvezdom i Mornarom ima 12 pobeda i 7 poraza u dosadašnjem toku sezone.

Prema aktuelnom stanju na tabeli, Zvezda je u prednosti, ali se ona nalazi pod znakom pitanja uoči mečeva 20. kola.

PROČITAJTE JOŠ

Ta konstatacija dolazi do izražaja ukoliko se pogleda u blisku prošlost… Poraz od Mornara, neuspeh u Kupu Radivoja Koraća, velika potrošnja u Evroligi bez rezultata…

Ipak, Zvezda ima domaći teren u duelu sa ljubljanskom ekipom i uz podršku navijača bi mogla da dobije dodatni impuls energije kako bi napravila ključan korak ka plasmanu u doigravanje.

Sa druge strane, Cedevita Olimpija je u prethodnom periodu ostala bez Marka Simonovića, uz to je izgubila nacionalni Kup od Primorske i ne nalazi se u sjajnoj situaciji pred dolazak u Beograd.

I to može da bude jedan od faktora koji bi mogli da idu na ruku Zvezdi, pa bi svaki rezultat osim pobede beogradskog tima bio veliko iznenađenje.

Jasno je od kakve je važnosti nedeljni meč za crveno-bele, koji posle gostuju FMP i dočekuju Zadar za kraj ligaškog dela regionalnog takmičenja, dok Cedevita Olimpija posle Zvezde dočekuje Budućnost i za kraj gostuje Krki.

Mornar najpre čeka crnogorski derbi u Podgorici, zatim na svom parketu igra sa Krkom i za kraj gostuje Megi Bemaks, što je takođe povoljan raspored za Zvezdu, ali pod uslovom da savlada Cedevita Olimpiju.