Foto: FIBA basketball

Stiv Ker, selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Država nije bio impresioniran jednim segmentom igre.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba

Crna Gora je poražena od SAD u prvom meču druge faze Mundobasketa sa 85:73, ali je tek u završnici „Drim tim“ uspeo da napravi razliku.

PROČITAJTE JOŠ:

Ostin Rivs je pogodio poneki bitan šut da se stvori odstojanje, mada su Crnogorci tokom većeg dela prve i u početku treće četvrtine i vodili.

Tokom četvrte su imali priključak na 64:62, ali su se nakon toga Ameri odlepili, a Stiv Ker je mogao da odahne.

„Crna Gora je bila fantastična i odlično vođena, a mi u nevolji“, rekao je Ker posle pobede izvojevane teže nego što se očekivalo.

„Crna Gora nam je uzela 23 ofanzivna skoka i pokušavala da nas zakuca ispod koša. Ipak, bila je i ovo dobra utakmica za nas i ponosan sam na momke. Nije ovo bilo naše napadačko veče, ali pogledaćemo video snimke“, dodao je selektor američkog tima.

Naveo je i da njegova ekipa nije dobro kretala loptu u napadu, te da je to bio razlog zašto se Crna Gora našla u nevolji.

„Ovakve utakmice će se dešavati, s tim što onda morate da nađete način da prođete kroz te probleme“, zaključio je Ker.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Poceko o specijalnoj formuli protiv Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar