Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, izneo je stav povodom navoda da bi naredne sezone u Evroligi mogli da se nađu oba večita rivala.

„Voleo bih da u Evroligi učestvuju Zvezda, Partizan i još neki srpski klub ukoliko je moguće. Nemam ništa protiv. Naš region zaslužuje da ima dva kluba u Evroligi. Videćemo, ako se takmičenje nastavi igraće se fajnal-ejt po ubrzanom formatu i sve bi trebalo da se završi do 27. jula. Ukoliko se ne nastavi, ta sezona se piše u statistiku i ponavlja se. Žao mi je, to je možda tužna vest za neke, ali tako je. Masu puuta smo mi bili prvi u ABA ligi, a nismo je osvojili“, rekao je prvi čovek crveno-belih prilikom gostovanja na TV B92.

Dotakao se i raspleta u regionalnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

„ABA liga još nije završena, preostalo je još jedno kolo i ne zna se ko su prva četiri tima, niti znamo konačan stav organizatora povodom utakmice Budućnost – Crvena zvezda. Takođe, reći ću još jednu rečenicu, za koju mislim da će biti reakcija, mi ne znamo ni ko u skladu sa osnivačkim aktima čini Skupštinu ABA lige“.

Uskoro će prelazni rok…

„Interesantni su nam Jaka (Blažič), (Marko) Simonović i još nekoliko igrača, ali ne možemo neozbiljno da funkcionišemo i da nam nabaciju portal iz Turske ovo, portal iz Italije ono… Ne funkcionišemo na taj način. To su naši nekadašnji igrači i bilo bi vrlo interesantno da dođu ali Evroliga je dala sugestiju da se stane sa potpisiivanjem novih ugovora“.

Prethodnih dana su se u nekoliko navrata pojavile glasine o povratku Dejana Radonjića na klupu crveno-belih.

„Video sam tu kampanju i neki put nije dobro kad imate kampanju i namećete se na taj način što možda nije vezano za Dejana… Niko u Zvezdi nije osvojio ništa sam. Svi smo to uradili zajedno. Ne može da su uspesi vaši, a ostali su pravili neuspehe. Sećam se kad smo izgubili fajnal-for od Cibone u areni proveo sam noći i noći boreći se da mi ne smene trenere. Ima trenera koji se pominju, a koji su u novembru mesecu imali ponudu da dodju u Zvezdu“, objasnio je Čović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare