Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, prozvao je Sašu Obradovića, bivšeg trenera kluba sa Malog Kalemegdana.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović je prošle jeseni smenjen i nije bio ni obavešten o otkazu, samo je saznao da će njegovo mesto preuzeti Dejan Radonjić.

Zbog toga je rešio da naplati ugovor koji je imao, čak tražeći bonuse za trofeje posle otkaza.

To je izazvalo razdor, o čemu je govorio Čović na TV Prva.

„Jedno od najvećih razočarenja koje smo doživeli je prošle sezone, ne volim da pričam o tome, ali neverovatno je da legenda Zvezde za četiri meseca naplati 645.000 evra. Te priče o ljubavi u sportu, to je do poslednjeg evra u sopstveni džep. Svi koji pričaju o ljubavi u sportu, nisu iskreni. Tačka. Time sam završio o tome, neću da vodim polemiku. Te priče garantovanih ugovora i ostale stvari… Niko ne štiti klubove, ni u odnosu sa igračima i sa trenerima. Ne kukam, ali iznosim podatak, jer Zvezda mora kao narodni klub da bude jasna i transparentna“, rekao je Čović.

Onda je govorio o budžetu, usput je između redova prozvao Partizan, zbog izjave Željka Obradovića da radi bez ugovora.

„Reći ću sada i da je bruto budžet za naš prvi tim negde oko 5.100.000 evra. Tu nisu samo naknade igrača, imate menadžersku proviziju, plaćanje stanova, obezbeđivanje automobila njima i imate nešto što mora da bude zakon, a ne poverenje, a to je ugovor. Tim ugovorom, vi ste u obavezi, po zakonu o sportu u Srbiji, da imate ugovore za trenere i igrače, kao što ga vi imate ovde. I jedan i drugi ugovor podležu poreskim obavezama prema državi. Tačno je da dugujemo oko 30.000.000 dinara državi za PDV, ali to je posledica postkorona udara i nemam šta da krijem. Cifre iz medija nisu tačne jer je bilo nešto što je bila bivša Zvezda, što je prošlo i plaćeno kroz UPPR“, naveo je Čović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare