Filip Čović protiv Mornara
Foto: ABA Liga

Košarkaši FMP Železnika pobedili su Mornar 94:92 u meču 24. kola ABA lige i tako malo otežali Baranima stanje pred doigravanje regionalnog takmičenja.

Mornar je zbog povreda igrao u promenljivoj formi u proteklih mesec dana, pa je pobedio u četiri i izgubio u šest mečeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobedi FMP-a ponajviše je doprineo Filip Čović sa 26 poena, pet skokova i osam asistencija za oko 35 minuta akcije u Železniku.

On je u ključnim momentima prošao kroz reket gostiju, ostavio je samog Radoša Šešliju kome nije bilo teško da flouterom donese pobedu svom timu u napetoj završnici.

Barani nisu iskoristili napad u kom je Ajzea Vajthed mogao da im donese pobedu i srpski klub je slavio.

Pored Čovića istakao se i Nemanja Nenadić ubacivši 21 poen, dok je Stefan Lazarević ubacio 12. U Mornaru je dominirao Ajzea Vajthed sa 25 poena, Tejlor Smit je ubacio 15, a Derek Nidam 16.

FMP je boljim početkom utakmice poveo 15:8 posle trojke Čovića, a onda i njegovom dvojkom uz faul. „Panteri“ su trojkom Lazarevića otišli na +9, ali su prvu četvrtinu završili sa 31:24.

Tokom druge je prednost domaćih u Železniku narasla do 15 poena, a izgrađena je ranom serijom FMP-a od šest poena. Petnaest razlike je ostalo na poluvremenu posle trojke Nenadića – 60:45.

FMP je tokom trećeg perioda ispustio prednost zahvaljujući Ajzei Vajthedu. On se razigrao i počeo da pogađa, a Mornar je gotovo prepolovio broj poena rivala tokom dve četvrtine sa ogromnih 60 na 34.

Treća četvrtina završena je sa dva poena prednosti u korist „pantera“, koji su i u četvrtoj uspeli da se odlepe, pa su pet minuta pre kraja imali deset razlike – 89:79.

Tada su napadački potonuli, Mornar je krenuo da se vraća trojkom, pa polaganjem Vajtheda koji je sve svoje poene ubacio u drugom poluvremenu.

Aleksandar Lazić je slobodnim bacanjima na dva minuta pre kraja potpuno istopio prednost „pantera“, pa se tada igralo koš za koš i poslednju reč dao je FMP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar