Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najbolji košarkaš planete Nikola Jokić poznat je kao pasionirani ljubitelj plemenitih životinja.

To nije krio ni pred petu utakmicu finala NBA lige sa Majami Hitom u noći između ponedeljka i utorka.

PROČITAJTE JOŠ:

Denver vodi 3:1 u seriji i ima šansu da se domogne prve titule u klupskoj istoriji, a Jokić je centralni deo te potencijalno šampionske slagalice.

Pred peti meč je na zanimljivo pitanje novinarke Malike Endrjuz odgovorio da li će kupiti konja ako Nagetsi uzmu šampionski prsten.

„Hoću, verovatno i ako izgubimo“, odgovorio je Jokić. Ono što je manje poznato je priča koju je nedavno za Dejli njuz otkrio čuveni džokej Tim Tetrik i čovek opisan kao Nikolin prijatelj.

On je podelio interesantnu anegdotu kada je ceo tim Denvera morao da čeka Jokića tri sata dok je on obilazio konje.

Bilo je to u aprilu i Nagetsi tek što su završili utakmice sa Njujork Niksima i Bruklin Netsima. Spremali su se za put u Vašington.

„Išli su vozom za Vašington i naterao ih je da čekaju još tri sata da bi mogao da radi sa konjima. Našalio sam se sa njim: ‘Ti si kao Denis Rodman, imaš svoj fiks'“, ispričao je Tetrik.

On je postao Jokićeva veza sa sportskom scenom konjarstva u Americi sa akcentom na područje Nju Džersija. Navodi se i primer iz januara kada je avion sleteo u Filadelfiju u 3.30 ujutru, a Jokić je na vratima svog prijatelja bio u šest izjutra i otišli su na farmu konja, pa onda na Dover Dauns trkalište.

Prošle sezone se Nikola sastao sa Tetrikom, pre nego što je sasuo 32 poena Njujork Niksima.

„Rekao mi je: ‘Moj posao je košarka, ali moja strast su konjske trke’. Trampio bih se sa tobom za posao u treptaju oka kada bi se to bolje plaćalo. Jednostavan momak, nikad ne biste rekli da ga plaćaju 40 miliona po sezoni da bi igrao košarku. Pojavi se u trenerci u štali. Onda ima svoje trening odelo u koje uskoči i voli da ga nosi“, kaže Tetrik.

Vodio je Nikolu na šest ili sedam različitih farmi, ali Jokić samo trenira sa konjima, trkanje ne dolazi u obzir zbog rizika po telo košarkaša.

„Hteo sam da se trkam sa njim, ali mi je rekao: „Time, stvarno mnogo bih to voleo, ali mi osiguranje ne bi dozvolilo'“, kaže džokej, koji je pobedio u preko 12.000 trka i osvojio preko 250 miliona dolara.

Da sve bude još luđe, njih dvojica su se čuli i tokom finalne serije sa Majamijem. Pred treću utakmicu u kojoj je Denver slavio istorijskom partijom Jokića, poslao je poruku Tetriku.

Tema je naravno bila u vezi sa konjima i trkom koja je nekoliko dana ranije bila na hipodromu Jonkers.

„Rekao sam mu: ‘Imaš utakmicu za 30 minuta’… Svaki put kad smo se vozili okolo i provodili po 10, 12 sati u automobilu, on je u raspoloženju – daj da ne pričamo o košarci, hajde da pričamo o konjima. A ja sam u fazonu da ne želim da pričam o konjima“, objasnio je Tim Tetrik.

Inače, u toj utakmici pred koju se Jokić javio svom prijatelju, ubacio je 32 poena, imao je 21 skok i deset asistencija.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar