Sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović Foto: Srđan Stevanović / Starsport

Košarkaši Budućnost okupili su se u dvorani u Kokotima i odradili prvi trening posle skoro dvomesečne pauze.

Trenirali su domaći igrači i Letonac Martinš Mejers. Trening je odrađen u dve odvojene grupe sa po šestoricom igrača.

PROČITAJTE JOŠ

“Nadam se da će u narednim danima treninzi funkcionisati onako kako treba i da će isto tako doći do dodatnih ublažavanja mjera. Kao klub bićemo spremni da odigramo završnicu ABA lige i da na terenu dobijemo šampiona. Situacija u Crnoj Gori, kao u regionu, značajno se popravila i mislim da postoje svi uslovi da se regionalno takmičenje nastavi”, preneo je klupski sajt reči sportskog direktora Podgoričana, Gavrila Pajovića.

On je dodo da je klub u sva svakodnevnoj komunikaciji sa ostalim strancima.

“Željni su da dođu kada se steknu uslovi za to, čak pored toga što je situacija u njihovoj zemlji daleko teža nego ovde. Nadamo se da će se ABA Liga odigrati do kraja. Osnov svega je čekanje Evrolige 24. maja, a nadamo se da ćemo znati neformalnu odluku i pre tog datuma da bismo strancima organizovali dolazak u Podgoricu kako bi se što pre priključili kolektivnim treninzima.”

Pajović je izrazio i spremnost Podgorice da organizuje završnicu ABA lige…

“Ukoliko iz nekih razloga Beograd ne bude spreman, Podgorica jeste samim tim što smo kao zemlja najbolje prošli pandemiju u regionu. Realni smo i objektivni da Partizan koji je prvi u regularnom delu bude domaćin, ali ukoliko nisu spremni da organizuju turnir mi jesmo.”

Uzdanica Budućnosti Suad Šehović je istakao da je ekipa s nestrpljenjem čekalaa da bude na terenu i radi na fizičkoj i tehničkoj pripremi.

“To je značajan napredak u odnosu na karantinske treninge koje smo radili u svojim domovima. Bitno je da se u regionu smanjuje broj zaraženih i nadam se da ćemo krajem maja dobiti pozitivne vesti u vezi sa nastavkom sezone. Ostao je onaj najbitniji dio, koji svi najviše volimo, kada se lomi sezona i donosi odluka o prvaku”, rekao je Šehović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar