Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da smatra da bi ABA liga trebalo da se reši plej-ofom koji bi se igrao u julu, ili fajnal-forom ako ne bude druge mogućnosti.

„Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvorangirane ekipe igraju završnicu ABA lige u toku sedmog meseca, (sa publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definisano propozicijama lige. Podsećamo da propozicije predviđaju da se igraju utakmice između prvog i četvrtog, odnosno drugog i trećeg na tabeli. Plej-of bi bio igran u istom mesecu. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem fajnal-fora“, navodi se u saopštenju Budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Iz tabora podgoričkog kluba se dodaje i da iz regionalnog takmičenja ne bi trebalo da ispadne nijedna ekipa, i da timovi koji nisu među prva četiri treba da se raspuste i smanje troškove.

Na taj način bi sledeće sezone umesto 12 bilo 14 klubova u prvoj ABA ligi. Dodaje se i da bi o završnici ABA lige „što pre“ trebalo da direktno odluče predsednici prva četvoroplasirana kluba, a u komunikaciji sa rukovodstvom regionalnog takmičenja.

„Smatramo da je nemoguće završiti ovogodišnju sezonu ABA lige na drugačiji način. Bilo koja druga odluka i proglašenje šampiona bez odigranih utakmica, favorizovalo bi određenu ekipu i u narednoj sezoni, što nije u sportskom duhu. Imajući u vidu širu sliku, trenutno je od manje važnosti ko će biti ovogodišnji šampion, u odnosu na činjenicu kakav će to imati uticaj na naredne sezone i to je situacija koju je neophodno sagledati sa više aspekata“, zaključuje se iz Budućnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagramst