Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Bek Detroit Pistonsa Brus Braun je tokom sezone doživeo neugodnu povredu palca, ali je uspeo da pronađe način da ne ode na bolovanje.

On je u NBA stigao 2018. godine kao 42. pik druge runde drafta, ali je uspeo da se izbori za ugovor u „Motor sitiju“.

PROČITAJTE JOŠ

„Štitio sam prst koliko sam mogao. Ne znam da li su ljudi primetili da sam ga tapacirao tvrdom površinom za slučaj da doživim još jedan udarac. Jako me je bolelo, ali sam pregurao sve to. Čvrst sam momak, nisam obraćao pažnju na to i povreda me nije ograničavala da uradim sve ono što želim. Čini mi se da mi je ta instalacija i pomogla pri šutu, tako da je sve ispalo dobro za mene“, naveo je Braun.

Braun je dobio šansu da pokaže svoje potencijale u timu koji je krenuo putem obnove, ali je dodao da i dalje pokušva da pronađe pravi ritam.

„Pozicija na kojoj igram je vrlo zahtevna. Još uvek pokušavam da pročitam protivničke odbrane i uspeo sam da smanjim broj izgubljenih lopti. Trudim se i da ishranu prilagodim novoj igri, potrebno mi je mnogo energije. Dajem sve od sebe u svakoj utakmici i ozbiljno se spremam za to. Nisam baš veliki ljubitelj povrća, volim prženu hranu, posebno piletinu, ali sam svestan da ću morati da smanjim unos prženih jela i da ću nekako morati da uvrstim i povrće u svoju ishranu“.

Nekadašnji student Univerziteta Majami je istakao i da je spreman za povratak na teren.

„Održao sam kondiciju, vežbam skoro svaki dan. Smatram da sam spreman kada god odluče da se vratimo. Kada sezona ponovo počne, tu sam“, rekao je Braun.

Tokom pauze je pomno pratio i dokumentarnu seriju „Poslednji ples“.

„Fenomenalna je. Majkl Džordan je verovatno najveći sportista ikada, drugačiji je od svih, ono što je uradio je drugačije. Saznao sam da je njegova radna etika bila fanatična. Svakako znate da je on je bio na sasvim drugom nivou od ostalih i da se nije bojao da napravi pritisak na saigrače. Bio je rođeni vođa. Mislim da ću od sledeće godine i sam pokušati da budem takav i da imam veći uticaj na terenu“, zaključio je Braun.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar