Keni Etkinson nije više trener Bruklina EPA-EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

NBA tim Bruklin Nets preuzeo je Žak Von, dosadašnji pomoćnik Kenija Etkinsona, koji je debitanski posao prvog trenera obavljao u Orlandu od 2012. do 2015. 

Von je prethodno, posle 12-godišnje igračke karijere u NBA, u kojoj je sa San Antonijom osvojio šampionski prsten 2007, trenerski zanat učio od Grega Popovića kao asistent Sparsa od 2010. do 2012.

„Posle razgovora sa Kenijem o razvoju sezone, obostrano smo se složili da će trenerska promena biti u najboljem interesu tima. Ovo je bila izuzetno teška odluka, ali organizacija smatra da je u ovom trenutku neophodna promena. Keni je odigrao ključnu ulogu u razvoju naših igrača, izgradnji identiteta i kulture po kojoj smo postali poznati tokom protekle četiri sezone“, izjavio je Šon Marks, generalni menadžer Netsa koje je Etkinson preuzeo u aprilu 2016. godine po završetku ligaških obaveza Atlante u kojoj je proveo četiri sezone kao pomoćni trener.

Za prve dve sezone njegovog mandata Bruklin je bio pri dnu Istočne konferncije, da bi šprošle godine kao šestplasirani lako izgubio od Filadelfije (4-1) u prvoj rundi plej-ofa.

Netsi su trenutno u plej-of zoni, ali sa skorom 28-34, odnosno deset pobeda manje od Indijane i Filadelfije, nemaju velike izglede da se pomere sa sedme pozicije na Istoku.