Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Loša atmosfera u Netsima, ako ne pomognu sami sebe ponovo im sledi potop

Bruklin Netsi doživeli su krah prošle sezone u NBA ligi pošto su ispali u prvoj rundi plej-ofa, a ni u predstojećoj im se ne piše bolje ako se neke stvari van terena i atmosfera u svlačionici drastično ne promene.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako su u svom sastavu imali Kajrija Irvinga i Kevina Durenta, Netsi su počišćeni od Boston Seltiksa sa 4:0 u seriji. Nova sezona počinje u oktobru, a u Bruklinu je više „ratno“ nego euforično stanje.

Glavno pitanje je da li će prve dve zvezda tima ostati, a njihov sukob sa upravom postaje sve žustriji.

Priče o Durentovom trejdu bile su aktivne pre nekoliko nedelja, a pominjalo se da bi mogao da ode u Majami ili Finiks, pa čak i u Atlantu. Odjednom u prvi plan je iskočio Boston, a pričalo se da bi u trejd bio uključen i Džejlen Braun.

Priče o trejdu su se ipak stišale, a onda je u javnost dospela informacija da je Durent postavio ultimatum vlasniku kluba Džou Caiju – on ili trener ekipe Stiv Neš i generalni menadžer Šon Marks.

Prema saznjanima „Athletica“, Durent nema poverenje u ljude koji vode Bruklin, a upravo mu počinje prva godina četvorogodišnjeg ugovora vrednog 198 miliona dolara.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Durent i Cai su se našli na sastanku u Londonu gde je tema razgovora bio trejd zahtev koji je Kevin zvanično podneo, a ukoliko vlasnik Netsa pristane na njegov zahtev to znači da će Šon Marks i Stiv Neš biti otpušteni.

„Naš front ofis (generalni menadžer i saradnici) i trenersko osoblje imaju punu podršku sa moje strane. Donećemo odluku koja je najbolja za Bruklin Netse“, napisao je Cai.

Izjava vlasnika mogla bi da „ugasi vatru“ samo na kratko, pošto Durent sigurno neće doveka čekati.

Takođe, ni Kajri ne sedi skrštenih ruku. Netsi nisu ponudili plejmejkeru višegodišnji ugovor koji je tražio, pa je umesto toga aktivirao opciju jednogodišnjeg produženja starog i već na kraju sledeće sezone biće slobodan u izboru nove sredine.

Irving je izrazio želju da ostane u Bruklinu još jednu godinu, ali je tražio da u sezoni ne igra više od 60 utakmica, kao i da ne igra dva dana zaredom, jer smatra da je to nehumano.

Foto Tanjug/Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel via AP

Jedan od najboljih plejmejkera današnjice prošle sezone odigrao je samo 29 utakmica, jer nije hteo da se vakciniše protiv koronavirusa, što je takođe nanelo dosta rezultatske štete Bruklinu.

Mnogi smatraju da su se Durent i Irving zapravo udružili protiv uprave i vodećih ljudi u klubu, kako bi obojica omogućili što bolje uslove, ali i podstakli čelnike da im nađu i adekvatnu podršku na terenu.

Bruklin nije bio aktivan ni na draftu ni tokom trejd roka, pa nije dovedeno nijedno veliko pojačanje, a vremena ima sve manje.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Netsi u narednoj sezoni mogu da se oslone na Seta Karija, Petija Milsa i Džo Herisa, a kao prateći igrači mogli bi da iskoče i Kem Tomas i Ti Džej Voren, dok su izuzetno problematične pozicije krilnog centra i centra.

Veliko pitanje je i šta će se dešavati sa Benom Simonsom, koji prima milionsku platu, a na terenu je za sada „nevidljiv“. Prošao je Australijanac kroz težak period, bio je pod velikim pritiskom zbog loših izdanja u Filadelfiji, ali kad-tad će opet morati da izađe na teren. Tada će se videti da li je sve probleme uspešno prebrodio ili je njegov brod definitivno potonuo.

Ono što je sigurno je da sa ovakvom atmosferom u timu Bruklin ne može daleko da dogura, a ako trener i dve najveće zvezde nisu u dobrim odnosima to obično ne ispadne na dobro.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije 

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar