Foto:FoNet/Slobodan Miljević

Nije još ni pobrisan parket Hale sportova "Ranko Žeravica" posle Partizanove utakmice s Megom, a još jednom smo videli koliko nas vlast u ovoj zemlji pravi budalama.

I usput se neviđeno pravi blesava na sve ono što očekuje da zaboravimo dok trepnemo.

PROČITAJTE JOŠ:

Puna hala za utakmicu Partizan – Mega, samo je nastavak cirkusa koji smo videli i pre koji dan. Utakmica je bila dobra, Partizan je izjednačio na 1:1 u polufinalu Superlige sa 81:77, ali ono što je prethodilo meču je skandal. Najpre u danima pre utakmice, a onda i pred okršaj na Novom Beogradu.

Danima ranije Crvena zvezda je igrala utakmicu finala ABA lige protiv Budućnosti, a u hali „Pionir“ se pravo niotkuda našlo nekoliko hiljada ljudi.

Dok su iz kluba pričali kako su navijači pozivani s lažnih profila na društvenim mrežama i sa IP adresama iz Crne Gore i pričali da su svi prijatelji kluba koji dolaze vakcinisani ili imaju negativne PCR testove, vlast se pravila nevešta.

Kada su novinari pitali premijerku Anu Brnabić za ovaj „fenomen“, koji se od zimus ponavlja nekoliko puta u srpskim halama, ona je nonšalantno odgovorila da policija nije znala da će navijača biti.

„Kršenje mera od strane KK Crvena zvezda, oni su već jednom bili kažnjeni i proveriću da li su kažnjeni i ovaj put, jer je jasno da su kršili mere. A, da li je policija mogla da reaguje? Policija nije znala da će doći do kršenja mera. Da su znali da će doći do kršenja mera, ne bi se kršile mere“, rekla je Brnabić posle Zvezde.

Uživo prenos trajao je dva, dva i po sata na nacionalnoj frekvenciji, a policija nije znala. Jeste, živimo u 13. veku, pa policiji treba „dva dana jahanja“ da stigne od „29. novembra“ do „Pionira“.

Ok, prošlo je kako je prošlo. Istina je da su korona brojke poslednjih dana manje dramatične nego što su bile jesenas i zimus, ali virus je i dalje među nama.

Biosens institut
Ana Brnabić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Ti događaji jednostavno su stavljanje pred svršeni čin i to nikako ne može da bude prihvatljivo, možda je prejaka reč da je to skandalozno, ali je tako. Ispada da sve što su država i društvo radili nekome ne znači baš ništa, to je moje mišljenje i moj stav po tom pitanju“, kaže Predrag Kon.

A ta ista država pušta da se sve to radi i tako pljune u lice i Konu i svakom lekaru koji po 12 sati džedži u crvenoj zoni dok pokušava da spase svaki život.

Dokaz smo videli baš u četvrtak, kao da je svako normalno popodne.

Biće interesantno šta će sada reći premijerka posle utakmice Partizana protiv Mege u polufinalu košarkšake Superlige Srbije.

Oko Hale sportova „Ranko Žeravica“ bilo je policijskih „marica“ i policajaca koji su legitmisali ljude i to sve ne bi bilo čudno dok ne dođete ispred hale.

Tamo vas je u četvrtak policija usmeravala na drugi ulaz hale, kao da se ništa ne dešava. Ti momci u plavom nisu bogzna koliko krivi.

Oni dobiju direktivu „odozgo“, dođu na lice mesta i odrade svoj deo posla. Mole se da ne bude tuča, ili nekih sličnih gluposti i to je sve.

Zanimljivu informaciju dobili smo od očevica koji se našao u hali, iako nije imao ni ulaznicu, ni akreditaciju.

Na pitanje redara „Gde ćeš“, čovek je rekao „Idem u halu, pustili me policajci“ – i prošao.

Košarka, Partizan, navijači
Foto: Nova.rs

A u danima pre meča, preko društvenih mreža se pozivalo da se Grobari okupe i pokažu „šta misle o bahaćenju Zvezde“.

Nešto tako smo videli i u januaru, kada je Zvezda pustila navijače za utakmicu sa Fenerbahčeom, a onda i Partizan „ispratio“ pustivši navijače na utakmicu s Trentom.

Kao da se međusobno natežu i takmiče prema kome je veći prag tolerancije izvršne vlasti u ovoj zemlji.

A videli smo da je visok, pa se klubu ispiše neka novčana kazna i teraj dalje, kao onomad kad je Goran Vesić snimljen na proslavi FK Crvena zvezda posle derbija.

Pitanje je kako će predsednik Aleksandar Vučić reagovati sada, jer su ga navijači izvređali. Fudbalske utakmice se prekidaju dok se ne uklone sporni transparenti ili prekinu prozivke na račun FSS, ili Vučića, a na tribinama su uvrede Grobari ponavljali u četvrtak.

Kritika ili vređanje Vučića je obično kraj praga tolerancije za gomilu stvari u ovoj zemlji. Zato čekamo šta će o dešavanjima iz „Ranka Žeravice“ reći ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Biće zanimljivo videti i kakvoj će sada doskočiti pribeći bar premijerka dok pravda postupke policije i osmišlja da li da „rebne“ Partizan nekom kaznom i kolikom. Sve to, naravno, plaćamo svi mi koji živimo u Srbiji, delom zato što trpimo takve gluposti, delom i zato što se pare za kažnjavanje klubova odvajaju iz džepova građana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare