Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Košarkaš Bostona Džejlen Braun je putovao 15 sati automobilom do Atlante gde je predvodio protest zbog smrti Džorža Flojda.

Bek Seltiksa je rođen u okolini prestonice američke države Džordžija i istakao je da je morao da se vrati i stane na čelo kolone koja je protestovala zbog policijske brutalnosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je miran protest. To što sam javna ličnost, NBA igrač, to me ne isključuje iz ovakvih stvari. Pre svega, ja sam crni čovek i član ove zajednice. Moramo da podignemo glas na nepravde koje se dešavaju. to nije u redu. Naši glasovi treba da se čuju. Imam 23 godine, ne znam sve odgovore, ali osećam kako se drugi osećaju“, istakao je Braun.

On je potpredsednik Udruženja košarkaša NBA lige, a tokom protesta je nosio megafon i uzvikivao parole koje je masa pratila.

U njegovom društvu se našao i košarkaš Milvokija Malkom Brogdon, ali i kolega iz Udruženja.

„Imam braću, sestre, prijatelje koji su na ulicama… Ne treba da palimo naše kuće, mi smo izgradili ovaj grad. Ovo je najponosniji crni grad na svetu. Unosimo ponos, fokusirajmo energiju. Moj deda je marširao sa Martinom Luterom Kingom… Moramo da krenemo napred. Džejlen je pokrenuo ovo, ja sam ponosan na njega. Nama su potrebni lideri“, istakao je Brogdon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar