Najpoznatija brada svetske košarke Džejms Harden dobio je ozbiljnu konkurenciju, i to u Surdulici. Nakon nedavnog meča KK Radnički 1950 - KK Radnik u Kragujevcu, fotografije košarkaša surduličkog tima Nemanje Stankovića postale su viralne uz komentare da Srbija ima igrača sa najdužom bradom u svetskoj košarci.

Otišli smo do Surdulice na utakmicu druge lige između Radnika i Napredtka iz Aleksinca da upoznamo Odina srpske košarke. Nakon meča smo Stankovića morali malo i da čekamo – dok osuši bradu.

PROČITAJTE JOŠ

Oko pola sata nakon završetka meča u kojem su sa 21 poenom razlike pobedili domaćini, nalazimo se sa Stankovićem, koji nam se odmah „požalio“ da telefon ne prestaje da mu zvoni ovih dana.

Zbog imidža je primećen na gotovo svakoj utakmici, a za portal Nova.rs komentariše da li mu brada u karijeri donosi više štete ili koristi.

„Biće da je ovo prvo, jer poslednjih dana telefon ne prestaje da mi zvoni. Često me pitaju da li mi smeta tokom igre, da li se povređujem. To se retko dešava, pre ću sam sebe da iščupam slučajno… Kao što nije običaj da igrači jedan drugog vuku za kosu, tako se ne vuku ni za bradu“, kaže Nemanja Stanković za Nova.rs.

Nemanja Stanković Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Kada je karijera u pitanju, sam kaže da je na zalasku. Upitan da li možda razmišlja o modelingu nakon završetka košarkaške karijere zbog upečatljivog imidža, kaže da nije do sada dobijao slične ponude, ali da ne bi imao išta protiv.

Nemanja Stanković Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Otkrio nam je i tajnu ovakve brade. Naime, iako je od nekih brendova dobijao preparate kako bi ih promovisao, kaže da mu nisu odgovarali, te da se ipak drži sopstvene prakse – ne koristi ništa.

Skrati je s vremena na vreme, a pušta je već šest godina.

Fotografije bez brade gotovo da nema, izgleda potpuno neprepoznatljivo, ali smo uspeli da nađemo i takvo izdanje na Instagramu.

Inače, Nemanja Stanković je karijeru započeo u rodnom gradu, u leskovačkom Zdravlju, igrao je u nekoliko klubova u Srbiji, Severnoj Makedoniji, a pre dolaska u surdulički Radnik živeo je u četiri grada u Francuskoj, gde je promenio četiri tima.

BONUS VIDEO Doček za Dejana Radonjića u Pioniru, navijači Zvezde mu skandirali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar