Božidar Maljković Foto:BETAPHOTO/OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE/Ivica Veselinov

Jugoslovenska, srpska i evropska košarka izgubile su veliko trenersko ime sa impozantnom biografijom i bogatim doprinosom košarci, izjavio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković povodom odlaska legendarnog Dušana Dude Ivkovića.

PROČITAJTE JOŠ

Čuveni srpski trener preminuo je danas u 78. godini.

„Svoje pregalaštvo i posvećenost pokazao je u Grčkoj i u Rusiji, a ogroman doprinos Dušana Ivkovića jeste i u edukaciji mladih trenera kao i u organizaciji velikih košarkaških seminara jer je od samog osnivanja bio predsednik Udruženja košarkaških trenera Srbije“, rekao je Maljković Tanjugu.

Maljković, koji je i sam kao trener ostavio dubok trag u evropskoj košarci, dodao je da su pod rukovodstvom Dude Ivkovića odgojene generacije mladih košarkaša i mladih trenera.

„Nakon smrti Dusana Ivkovića ostaje velika praznina. Svi akteri današnje košarke moraće da ulože svo svoje znanje i velike napore da tu prazninu popune. Ovom prilikom u svoje lične ime i u ime Olimpijskog komiteta Srbije izražavam saučešće supruzi Neni, kao i njihovoj deci, na velikom gubitku“, poručio je Maljković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Dušan Duda Ivković – odlazak legende

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar