Foto: Tanjug / AP Photo/Charles Krupa

Košarkaši Filadelfije Seventisiksers pobedili su Boston Seltikse u petom meču polufinala Istoka NBA lige sa 115:103.

Boston sada gubi sa 3:2 u seriji u kojoj je bio u prednosti i nalazi se na pragu ispadanja u plej-ofu pred šesti meč u seriji.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije mu pomogao ni Džejson Tejtum koji je ubacio 36 poena i imao deset skokova i pet asistencija, pre svega jer nije blistao u šutu iz igre gde je imao tek 11 od 27.

Na drugoj strani je efikasniji sa 10/23 bio Džoel Embid koji je sa 33 poena, sedam skokova i tri asistencije trasirao put Filadelfiji ka pobedi.

Njegova najbolja podrška je bio Tajris Maksi koji je bio „džoker“ Siksersa sa 30 poena, sedam skokova i tri asistencije. Džejms Harden je stoga ovog puta mogao malo da „odmori“ te je imao samo 17 poena, ali i osam skokova i deset asistencija, dok je Tobajas Heris doprineo sa 16 poena i 11 skokova.

U Seltiksima je pored Tejtuma Džejlen Braun ubacio 24 poena, a njegovom timu je možda ponajviše glave došao užasan šut za tri poena, jer 12/38 nije smelo da se desi.

Boston nije ličio na sebe tokom utakmice u kojoj su navijači zvižducima u TD gardenu pokazali šta misle o igri „kelta“.

Fila je u tim trenucima vodila sa 21 poenom razlike, posle čega je Boston serijom spustio zaostatak na 11 poena i onda dozvolio seriju 10:2 kojom je Filadelfija u poslednjih nekoliko minuta i definitivno prelomila meč u kom je vodila od prve četvrtine.

Već na startu druge je došla do dvocifrene prednosti i 42:27, da bi u trećoj vraćala dvocifreni plus i otišla na 88:69, pre nego što je završila posao u četvrtoj i ima šansu da na svom parketu ode u finale konferencije.

BONUS VIDEO: Jokićevih 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar