Foto: Tanjug/Mike Ehrmann/Pool Photo via AP

Košarkaši Bostona i Portlanda su odigrali spektakularan meč koji je na kraju pripao timu Seltiksa rezultatom 128:124.

Utakmicu su obeležili predivni potezi igrača oba tima, ali je sastav iz Istočne konferencije ipak uspeo da ostvari trijumf iako je prokockao više od 20 poena prednosti.

PROČITAJTE JOŠ

Seltiksi su prikazali briljantnu formu u prvom poluvremenu i stekli vođstvo od 19 poena do velikog odmora koje je kasnije počelo i da raste.

Međutim, Portland je uspeo da se vrati velikom serijom i uvede meč u neizvesnu završnicu.

U njoj je prevagnulo iskustvo Gordona Hejvorda koji je pogodio niz slobodnih bacanja, a bilo je i ponekih diskutabilnih sudijskih odluka, na štetu oba tima.

Ključan trenutak se dogodio u poslednjem napadu Portlanda kada je Jusuf Nurkić pokušao da dodavanjem preko celog terena pronađe Demijena Lilarda, ali je samo izbacio loptu u aut.

Centar iz BiH je do tog trenutka bio sjajan i upisao je 30 poena uz 9 skokova i 5 asistencija.

Istovetan košgeterski učinak je zabeležio i Lilard, uz 16 asistencija, dok je odličan bio i Geri Trent sa 21 poenom, sve posle šuta za tri poena.

Si Džej Mejalum je dodao 17, Karmelo Entoni 13 poena, dok je Mario Hezonja imao jedan koš i dva skoka za nešto manje od 12 minuta provedenih na parketu.

Odličan u redovima Bostona bio je Džejson Tejtum sa 34 poena, ali uloga meč-vinera pripada Džejlenu Braunu koji je 16 od svojih 30 poena postigao u poslednjoj deonici.

Hejvord je završio meč sa 22 poena, a Kemba Voker, uz liminitiranu minutažu, imao je 14 poena.

Portland je pobedom mogao na korak od devetog mesta, ali se sada nalazi na jednom niže sa osam poraza više od broja pobeda.

Rezultati

Bruklin – Vašington 118:110

Boston – Portland 128:114

Memfis – San Antonio 106:108

Orlando – Sakramento 132:116

Hjuston – Milvoki 120:116

Finiks – Dalas 117:115

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar