Foto: KK Borac Čačak

Tačka na ,,Mozzart humanitarni turnir“ stavljena je utakmicom domaćeg Borca i Partizana. Poznato je da je pet klubova (Borac, Čačak 94 Quantox, Partizan, Sloga, Sloboda) učestvovalo na plemenitoj manifestaciji, koja za cilj ima prikupljane novčanih sredstava za lečenje Vojki Jevtović.

Košarkaši Borca iz Čačka pobedili su Partizan sa 94:84 (23:24; 22:25; 31:15; 18:20) na humanitarnom turniru za pomoć Vojki Jevtović.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekipa iz Čačka postigla je čak 20 trojki, a četvorica igrača domaćeg tima imalo je dvocifren učinak. U timu Željka Obradovića prednjačili su Kevin Panter, Zek Ledej i Danilo Anđušić, koji su postigli više od polovine poena.

Susret je započeo u prilično ujednačenom ritmu. Domaćin je vodio, ali neznatnom razlikom. Ipak, i takav skor prilično je veselio publiku u dvorani kraj Morave. Ali kada je Borac ušao u seriju pogodaka, došao je do plus pet (8:3). Partizan je preko Pantera brzo istopio taj kapital, pa je čak i poveo (8:10). Uzvratio je Todorović van linije 6,75 jednom, a Novaković dva puta, tako da je utakmica obilovala dobrim potezima. Tim koševima Borac je ponovo došao do plus pet (17:12), pa je trener Obradović bio prinuđen da reaguje. Do promene je ubrzo došlo, jer je Partizan poveo (19:22). Domaćin je na mišiće uspeo da zadrži priključak za rivalom.

Trojkom Hejla otvoren je drugi kvartal. Ujedno, Borac je ponovo imao prednost (26:24). Ali usledio je odgovor Ledeja i Pantera na isti način, pa su se stvari munjevito promenile. Razume se, Borac nije pao, već je nastavio silno da se bori. To je imalo poentu, jer je domaćin sve vreme disao za vratom protivniku. Partizan je svim silama nastojao da se do poluvremena što više odvoji. Najviše što je dosegao bilo je plus osam (39:47). Borac je silnim otporom do odlaska na veliki odmor uspeo da smanji deficit na samo četiri poena (45:49).

Igrači su se vidno raspoloženi vratili iz svlačionica, pa su odmah po povratku na parket krenuli da rešetaju oba koša. Uspešniji je bio domaćin, koji je prišao rivalu na svega koš zaostatka (50:52). Iako je Partizan u nastavku čuvao kapital, isti nije iznosio mnogo poena. A loš period u igri gostiju Borac je nastavio da obilato koristi, pa je čak i poveo (62:58), na ogromno oduševljenje publike u dvorani. I naredni period je protekao u zanimljivom nadmudrivanju košarkaša obe ekipe. Daleko uspešniji je bio Borac, koji je zahvaljujući sjajnom šutu van linije 6,75 došao do najvećih +12 (76:64).

Poenima Kočovića na samom početku poslednjeg kvartala Borac je dodatno povećao cifru na semaforu. Tek je Smailagić, nakon duge suše, uspeo da donese poene Partizanu. Naravno, gosti nisu smeli da dozvole da predugo budu inferiorni. Zaigrali su malo bolje, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi raspoloženi i motivisani Borac, koji je ponovo došao do dvocifrene prednosti (84:73). To je nateralo Obradovića da ponovo pozove tajm-aut, kako bi razbudio svoj uspavani tim. Da stvar bude gora po goste, Borac je osetio da može da pobedi slavnog rivala, pa je igrao sa tom intencijom. Iz napada u napad je rešetao koš protivnika, pa je polovinom deonice došao do +15 (90:75). Naravno, u periodu koji je usledio Partizan je krenuo da igra nešto bolje, ali vreme je radilo u korist domaćina.

U poslednji minut Borac je ušao sa 13 poena prednosti, tako da je bio na korak do značajne pobede. Partizan, razumljivo, nije odustao, ali nije bilo prostora da se nešto promeni. Iako pobeda ostvarena u humanitarnom duelu, ipak će mnogo značiti igračima Borca, koji se uveliko spremaju za početak ABA lige, a jedan od rivala u istoj biće upravo Partizan.

Baš kao na prethodna tri susreta, i na ovom je sprovedeno u delo jedno interesantno takmičenje. Naime, treneri obe ekipe, Đorđe Mićić i Vladimir Androić, uputili su šuteve na koš, a njihove pogotke će kompanija Mozzart i Quantox Fondacija novčano nagraditi sa 10.000, odnosno 5.000 dinara. Takođe, pomenuti dobrotvori su doneli odliku da za svaki koš postignut na meču izdvoje 1.000, odnosno 500 dinara, a sve u svrhu pomoći Čačanki Vojki Jevtović. Naravno, na poluvremenu su dobrovoljci iz publike uputili šuteve van linije 6,75 i sa polovine terena, a njihovi koševi će isto biti nagrađeni.

Borac Čačak: Đ. V. Ćurčić, Hejl 11, Lešić, Đoković 4, Nikolić, Đ. M. Ćurčić, Kočović 9, Tomašević 12, Glišić 8, Novaković 15, Topolović 2, Radonjić 13, Todorović 16, Čarapić 4.

Partizan NIS: Vukčević, Ledej 16, Koprivica 2, Panter 19, Smailagić 7, Egzum 7, Jovanović 2, Naneli 8, Lesor 7, Trifunović, Anđušić 13, Petrović 3.

BONUS VIDEO Jokić od bureka i koka-kole do MVP nagrade u štali

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar